"TEK YÖNÜN KARŞISINDA YÜCE DİVAN YAZAR"

Aydın'daki iki günlük ziyaretlerinde 17 ilçeyi de gezen MHP lideri Devlet Bahçeli, ziyaretlerin son durağı olan Buharkent İlçesi'nde yaklaşık 2 bin 500 kişiye konuştu. Devlet Bahçeli, MHP seçmenini sandıklara sahip çıkmaları için uyarırken, AK Parti'ye oy veren vatandaşları da kararlarını tekrar gözden geçirmeye davet etti. Bahçeli, şöyle şunları söyledi:

"Sandıkta oylarınıza sahip çıkınız. Oylarınıza sahip çıkmadığınız taktirde yolsuzluk ve rüşvet olaylarının önüne geçilemez. Yolsuzluk ve rüşvet toplum için tehlike arz etmektedir. Toplumu çürütür, devleti çökertir. Özellikle son dönemlerde gördüğümüz şekliyle yolsuzluk ve rüşvetle mücadele kesin olmalıdır. Sonuca mutlaka ulaşılmalı. Nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gitmeli. Bunun kökü kazınmalıdır. Eğer bu yapılamazsa ihmal gösterilirse 87 günden beri ortaya çıkan tartışmalar şeklinde devam ederse, o zaman toplumu kanser gibi sarar ve her tarafa bulaşır. Bunu önlemek mümkün olmaz. Zamanla da diğer güçler devreye girer toplumsal hareketlerle Türkiye'nin birliği ve dirliği, üniter yapısı, milli devlet anlayışı veya toprak bütünlüğü çok büyük tahriplerle, çok büyük tehditlerle karşı karşıya gelir. Onun için sorunu çözmek lazımdır. Ama nerde çözeceğiz dediğimiz vakit sokak değil, sandıkta çözmeliyiz. Sandıkta çözmek demek demokrasiyle bunu çözmek demek. Demokraside de çözüm yolu seçimdir. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarın. 'Bu yolun yol olmadığını, birlikte yürüyelim derken bir çıkmaza düştüğünüzü, bu yolda devam edersek tek yöne kıvrılırız. Tek yönün karşısında da Yüce Divan diye yazar. Alayımız mahvolur gideriz' şeklinde uyarın."

"BU KALABALIKLAR MONTAJ DEĞİL"

Aydın'ın tüm ilçelerini gezdiğini söyleyen Bahçeli, "Bugün gördüm ki dolaşmış olduğumuz bütün ilçelerde halkımız coşku içerisinde gece gündüz demiyor nerde toplantı yaptıysak orada kalabalıklar toplanıyor. Bu kalabalıklar taşıma değil, bu kalabalıklar televizyonlarda katbe kat gösterilecek kadar montaja uğramış kalabalıklar değil. Bu kalabalıklar taze su kadar berraktır" diye konuştu. MHP Genel Başkanı Buharkent İlçesi'ndeki programının ardından Afyon'a hareket etti.

Cem ULUCAN / AYDIN, () FOTOĞRAF

CU(KÖ/SSA)