NAZİLLİ’DE BAHÇELİ’YE YOĞUN İLGİ
Bozdoğan İlçesi’nden Nazilli’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ilçe girişinde Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık ile çok sayıda partili karşıladı. Uzun araç konvoyuyla ilçeye giren Bahçeli, Uzun Çarşı’da esnafı ziyaret etti, Nazillililere karanfil dağıttı.
Yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan Bahçeli yanındakilerle belediyeye geçti ve Burada kurulan platformdan halka seslendi. Aydın’ın MHP’yi bağrına bastığını dile getiren Bahçeli, 30 Mart Seçimlerin de Türkiye’nin kaderinin değişeceğini savundu. AK Parti hükümetinin, milletin verdiği desteği idrak edemediğini belirten Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurnazca bir siyaset uyguladığını ve yoldan çıktığını ileri sürdü.
HSYK’YI AKP’LEŞTİRDİ
Başbakan Erdoğan’ın güç alanını genişletmek istediğini vurgulayan Bahçeli, 2010 yılında yapılan referandumdaki maddeler arasına Başbakan’ın gizli maddelerini de yerleştirdiğini söyledi. Bahçeli, şöyle dedi:
"O maddelerden birisi Anayasa Mahkemesi’nin yapısı ve sayısını değiştirmek olmuştur, böylelikle kendisinin atadığı kadroyla Anayasa Mahkemesi’ni kendisine paralel hale getirmiştir. Zırh olarak iktidarın üstüne germiştir. Bununla da yetinmemiştir HSYK’yı oluşturmuş ve buraya yandaşlarını yerleştirmiş dolayısıyla yargıyı kuşatmış, sonra siyasallaştırmış, sonra da AKP’leştirmiştir. Bazı basın organları, Başbakan Erdoğan’ın etrafında toplanmaya başlamıştır, bunlara yanaşma deniyor, bir tanesi vardır ki onu kendisi kurmuştur ona da yandaş deniyor, bir de baskı medyası vardır o da 'Alo Fatih’ modasıdır. Bu da yetmemiş demokrasiyi oligarşiye oradan da diktatörlüğe doğru gidecek bir kıvrılmayı başlatmıştır. Arkasından da ‘Ben devlet başkanı olacağım, Ortadoğu’da sultan, Türkiye’de de diktatör olacağım’ demeye başlamıştır."
Başbakan Erdoğan’ın büyük bir yanlış içinde olduğunu savunan Bahçeli, “Gelecekte Türkiye’nin diktatörü olacağım gibi bir yanlışlığın içine düşmüştür. Yanlış bataklık gibidir, kımıldadıkça insanı batırır. Recep Tayyip Erdoğan bu yanlışlığı göremiyor. Halbuki doğruluk temiz su gibidir, çırpındıkça yukarıya doğru götürür” diye konuştu.
GENÇLERİMİZ NE DİYECEK
MHP’nin iktidar olması durumunda yapacaklarından söz eden Bahçeli, “36 etnik unsurdan niçin ısrarla bahsediyorsun. Bunların tamamını neden sayamıyorsun. Andımızı kaldırmak sana ne fayda sağlıyor. Aydın’dan kendisine söylüyorum bunun hesabını bir gün vereceksin. 'Ne Mutlu Türk’üm Diyene' sözünü senin ikametinin karşısına yazdırmazsam namerdim" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kendileri için "Bunlar nasıl iktidar olacak. Benim evimin önüne bunu yazacaklarmış" dediğini hatırlatan Bahçeli, "Sen nasıl iktidar oldunsa Allah’ın büyük bir lütfuyla Milliyetçi Hareket de iktidar olacaktır. O zaman göreceksin en başından itibaren milli devlete, üniter yapımıza, birlik ve beraberliğimize, toprak bütünlüğümüze, bin yıllık kardeşliğimize ne kadar zarar veren yasa varsa, Milliyetçi Hareket’in iktidarında bunların alayı üç ay içinde silinecektir” dedi.
TAHLİYELERE DE DEĞİNDİ
Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresiyle ilgili kararının ardından Ergenekon davasından tutuklu bulunanların tahliye edilmesine değinen Bahçeli, “5 yıllık süreden dolayı tahliye olan insanların çektiği sıkıntının binde biri dahi yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra tutuklanıp serbest bırakılanlarda olmamıştır" dedi.
İnternete düşen ses kayıtlarında Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçen konuşmayı gündeme gtiren Bahçeli, çözüm sürecinde görev yapan Akil İnsanlar Heyeti'nde görev alanlara da şöyle seslendi:
"Baba oğul arasındaki konuşmalar iğrenç ve rezalettir. Allah vere de doğru çıkmaya. Keşke montaj olsa. Türkiye’nin bölünme sürecinde demokratik açılımın erdemi ve faziletlerini, Türkiye’nin her bölgesinde anlatmaya çalışan şu 63’lük akiller var. Neredesiniz şimdi, ne yapıyorsunuz? Niye kalkıp da yolsuzluk ve rüşveti, hırsızlığı anlatmak için sokağa çıkamıyorsunuz? Kimsiniz siz, bu hırsızlığın içinde neredeniz siz? Yolsuzluk ve rüşvetten hiç mi haberiniz yok? İmralı canisinin hayatını biliyorsunuz, vatana ihanet yolunu anlayıp anlatıyorsun da, şimdi niye sessiz kalıyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan’ın masum olduğunu anlatmaya hazır mısınız, var mısınız böyle bir çalışmanın içinde? Türkiye gerildi, Türkiye’de öfke artmaya başladı. Türkiye sosyal hareketlilik için kıpırdamaya başladı. Türkiye bir felakete sürükleniyor. Özellikle de AKP’ye oy vermiş vatandaşlarım bu gafletten çıkınız, bu yanlış gidişatı Başbakan Erdoğan’a söyleyiniz. Bu böyle giderse çok kötü olacak, böyle olmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede yaşayan 76 milyonu kardeş olarak biliyoruz."
Bahçeli konuşmasının ardından Nazilli Belediyesi’nin yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılışı yaptı. Ardından Başkan Alıcık, Bahçeli’ye Efe kıyafeti, ilçede yetiştirilen ürünler ve çeşitli hediyeler verdi. Nazillispor atkısı da hediye edilen Bahçeli, daha sonra ilçeden ayrılıp Kuyucak’a geçti.
TEMİZ, SİYASET, TEMİZ TOPLUM MESAJI
Bahçeli, burada yaptığı konuşmada temiz siyaset ve temiz toplum mesajı verdi. Kuyucak Belediye Başkan adayı Mehmet Efe Yılmaz’ı tanıtan Bahçeli, “Türkiye’de ne olup ne bitiyor bunların farkında olarak bu seçime bir misyon yüklemek gerekiyor. Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği bir ortam bir başlangıç olacaktır. Türkiye çok kritik bir eşikte, yarın ne olacağı üzerinde iyi düşünmek lazım” dedi.

(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)