"KENDİSİNİ KORUYABİLMEK İÇİN YASA ÇIKARIYOR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Karasu, Ferizli ve Söğütlü ilçelerini ziyaret sonrasında Adapazarı'nda partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı.  Bahçeli yaklaşık 1.5 saatlik gecikmeyle geldiği Adapazarı şehir merkezinde Yeni Cami semtindeki seçim iletişim merkezinde yaklaşık  3 bin kişiye hitabetti. Bahçeli diğer ilçelerde olduğu gibi Adapazarı konuşmasında da hükümete ve  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.
Başbakan  Erdoğan'ın medya gücünü ele geçirmeye çalıştığını ileri süren Bahçeli şunları söyledi:
"Medya da etrafında fırıl fırıl dönüyor. Ne derse onu yapıyor 'neyi konuşturmak istemezsen bir alo yeter' diyorlar. Medya gücünü de yanına alınca, yasama ve yürütme katkısıyla da güç çılgını olmamak mümkün değil. Açtığınız her kanalda, onu izlemek zorunda kalıyorsunuz. Böyle tek yanlı propaganda, şartlandırma var. Medyanın bu gücüyle, memlekette ne olup bittiğini görme şansınız kalmıyor."
"YÜCE DİVAN YOLU HAYIRLI OLSUN"
Devlet Bahçeli, MİT Yasasıyla ilgili de ' MİT AK Partinin yan kuruluşu olacaktır' diyerek şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan, kendisini koruyabilmek için yasalar çıkarıyor. Hükümet olarak, milletvekillerine baskı yaparak yasa çıkartıyor. Şimdi de MİT'i şekillendirmeye çalışıyorlar. MİT'i kendilerine hizmet edecek, arka bahçesine çevirecek, istediği operasyonları yapabilecek kurum haline getirmek istiyor. Bu, 'ateşle oynamak' demektir. Bu yetkiyi alan MİT, AKP'nin yan kuruluşu olacaktır. Bu, nasıl bir devlettir? Yarın suikast olursa, illegal örgütlerle işbirliğine girilirse bu devletin hali ne olur? Kendini kurtarmak için zedelemediği milli değer, değiştirmediği kurum kalmadı. Recep Tayyip Erdoğan, senin siyasi yolun sona eriyor. Senin yolun, artık ülke yönetmekten değil, Yüce Divan'a gitmekle başlayacak. Bu yol sana hayırlı olsun." 
"BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ" 
Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bölünme yolunda ilerlediğini,  PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin 'Batı Kürdistan Özerk Yönetimi'ni kurduğunu söylerken de şöyle dedi:
''Şimdi ise Türkiye'de 15 ili kastederek Kuzey Kürdistan Özerklik Yönetimi'ni oluşturmaya çalışıyorlar. Buraya değişik illerden gelmiş olabilirsiniz. Şimdi Türkiye'yi bu noktayı getirdiğinizde Suriye'deki hali görüyorsunuz, iç savaş başladı, 130 bin insan öldü, 2 milyon insan göçtü. İnsanlar birbirini kesiyor. Bu katliamı kimse Türkiye'de düşünmemeli, tahrik etmemeli. Bu kavga ve çatışmadan özerklik, bölünmüş Türkiye çıkmaz, çünkü Türkiye Suriye değildir. Türkiye, Mısır değildir. Bir karış toprağı kimseye vermeyiz, bir insanımızı kimseye teslim etmeyiz. Biz, 76 milyonuz, bin yıllık kardeşliğimizle birbirimize sarılacağız. Ne demek Kürdistan Özerk Yönetimi?" ZT,AG(MB/ESM)  (FOTOĞRAFLI)