"YENİ GÖMLEĞİN ARKASINDA ABD VAR"
İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Foça ilçesini ziyaret etti. Foça Meydanı'nda konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği 'Yeni Türkiye’ söylemine karşılık şunları söyledi:
“Milli Görüş çizgisinden geldiğini söyleyen Erdoğan 'Milli Görüş gömleğini çıkarttım’ demiştir. Bu gömleğin yerine başka bir gömlek giydi. Bu gömleğin arkasında ABD vardır. Bir de Yeni Türkiye kavramı ortaya atıldı. Sanki Türkiye’de çok önemli çöküşler kayıplar var yerine yeni Türkiye inşa edilmeye çalışılıyor. Bu süreç yeni bir süreç değil. Sayın Deniz Baykal Bey ile merhum İsmail Cem’in hazırladıkları metnin başlığı Yeni Türkiye’dir. Yeni Türkiye’den ne kastediliyor anlamak mümkün değil. 80 yıllık Türkiye’ye ne oldu."
ŞARKICI KILIKLI ADAM
Demokratikleşme Paketi ve Kürt sanatçı Şivan Perver'le ilgili de eleştirilerde bulunan Devlet Bahçeli, “Ortadoğu’da gelişmeler var. Orada Erdoğan'ın pankartları açılıyor, 'Ortadoğu'nun yeni sultanı’ diye tabir ediliyor. Bir dönem geliyor, demokratik açılım projesi ortaya konuluyor. Süreç Türkiye'yi bölünme eşiğine getiriyor. Demokratikleşme Paketi ile de neredeyse Türkiye’de Kuzey Kürdistan özerk yönetiminin temelleri atılmış oluyor" dedi.
"DEĞERLİ SİYASETCİLERİMİZ VAR"
Türkiye'de son zamanlarda yaşananların hangi siyasi partiden olursa olsun herkesin anlamaya çalışması gerektiğini de ifade eden Bahçeli, “Bin yıllık kardeşliğimizi koruyarak bir arada yaşama cazibesini oluşturmak için düşünmeliyiz. Bazı olaylar da arka arkaya geliyor. Türkiye’de Cumhuriyet’in ilanından sonra bağımsız ülke olarak huzur güven ortamı oluşturulması açısından bazı temeller atılıyor. Her şey Recep Tayyip Erdoğan'la 2002’de başlamadı. Çok değerli siyasetçiler gelmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Diğer ülkelerle mukayese ettiğimizde çok mu başarılı? Hayır ama 1923 ile mukayese ettiğinizde çok büyük şeyler oldu. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Süleyman Demirel var. Var da var” dedi.
Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından ilçedeki sivil toplum örgütü, dernekler ve esnaflarla toplantı düzenleyip sorunlarını dinledi. Bahçeli, Foça”nın ardından Kınık'a hareket etti.

(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)