OKULLARDA RÜŞVETCİYİM, YOLSUZUM MU DESİNLER
İzmir'de seçim çalışmalarına devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Menemen ilçe binası önünde vatandaşlara seslendi. Bahçeli, “Seçime 26 gün kaldı. Bu seçimleri önemsiyoruz. Her ilçeyi birbirinden ayırt etmeden, ne mezhepte ne de etnik temelli bir ayrımcılığa gitmeden her insanı kucaklamak için birikimli tecrübeli adayları belirledik. İzmir bu değerli adaylarla huzurlarınıza çıktı” dedi.
ÜÇ İSTEKTE BULUNDU
Parti teşkilatından da üç istekte bulunduğunu söyleyen Bahçeli, “Bir tanesi mutlaka büyük bir mazeret ileri sürmeden sandığa gidilmelidir. İkincisi sandıkta yasal çerçevede oylarınızı kullanın. Üçüncüsü ise kullanılan oyların sandıkta korunmasının sağlanmasıdır. Geçmiş dönemlerde şahit olduk hileli oyunlar oluyor. Yasaya uygun olmayan oylar oluyor. Seçim sonuçlarının üzerinde tartışmalar sürüyor" dedi.
Partisinin sandık görevlilerine büyük görev düştüğünü belirten Bahçeli, "Sandık görevlileri güler yüzlü olunuz. Vatandaşların kolay ve doğru oy vermelerini sağlayınız ve oy kullandıktan sonra vatandaşların kolayca evlerine gitmelerini sağlayınız. Adil dürüst güven altında bu seçime ülkemizin çok ihtiyacı var unutmayalım. Bunlara dikkat edersek üzerimize düşeni yaparız. Takdir yüce Allahın, yüce milletimizindir” dedi.
OKULLARDA ANDIN KALDIRILMASINA TEPKİ
Okullarda ' Andımız'ın kaldırılmasına ve yolsuzluk operasyonlarına değinen Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın başbakanın medya baskısı ve yandaşlarıyla propaganda günü ne kadarını örtüyor. Bizim tespitlerimize göre ülkemizi iyi yönetmiyor AKP. Kendilerini bir değişim ve dönüşüm programı etrafında odakladı. Var olan ne varsa kendi düşünceleri çerçevesinde değiştirmek istediler. Birçok insan işsizken, açlık sınırındayken gelir dağılımındaki adeletsizlik gelişmişken, acaba AKP'nin propaganda gücüyle ve kendi çıkarlarının dışında bazı konulara neden el atar. Çocuklarımızın andını neden kaldırır. Ne var yani 'Türküm doğruyum çalışkanım' neden kaldırılır? Ne gerek var? Bunu yasakladınız. Söz gelimi 'Türküm doğruyum çalışkanım' yasak da 'Yolsuzluk, rüşvet hırsızlık' derlerse ne olacak. Bu çocuklarımıza yoksulluk, yolsuzluk, rüşvet, alçak, hain, montaj sözcüklerini mi öğrenecekler. Sabahleyin okula gittiklerinde 'Ben yoksulum, yolsuzum, ben çalan adamım, rüşvetçiyim' derse nasıl olacak bu."
Devlet Bahçeli, Ziraat Bankası'nın başından TC'nin kaldırılmasına tepki gösterirken de "Bunu kaldırdığın zaman bu bankadaki iş hacmi artacak mıdır? İnsanlarımıza daha mı fazla kredi vereceksin. Bu TC'den ne istiyorsun sayın Recep Tayyip Erdoğan? Şehirdeki parkta, dağda, bazı kahramanlarımızın altında ki 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü niçin kazırsın. Kimi kimden ayırıyorsun? Bu 'Ne mutlu türküm diyene' bir çatıdır. Bu selden felaketten saldırıdan kendini korumaktır" dedi.
YÜCE DİVAN HATIRLATMASI
Başbakanın üslubunu da eleştiren Devlet Bahçeli, “Şu anda başbakan yoldan çıkmış durumda. Birlikte bu yolları yürüyelim derken bu yol karışık oldu. Bu yol çamur, zift, karanlık, kirli. Bazı yerlerde yol düzenlemesinde levha vardır. 'Tek yön' diye. Bu yol artık tek yola girmiş varacağı yer de Yüce Divan’dır" dedi.
Ak Partililerin yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmeye çalıştıklarını belirten Bahçeli, şöyle dedi:
"17 Aralık 2013 günü saat 08.30’da paniğe kapıldığını gördük. Bunu da baba- oğlunun muhabbetinden öğrendik. O basına aksettirilen paraları sıfırlayın talimatlarından öğrendik. Bunun karşısında başbakan 'bu montaj' dedi. Ama günler öncesinden 'bu bir komplu' demişti. 17 Aralık'ta 'bana komplo' dedi. Ertesi gün mitinglere başladı. Yolsuzluk ve hırsızlıktan bahsetmiyor. 'Bunlar komplo' diyerek toplumu aldatıyor. Vatandaşın o günden beri yorumu bu. Siyasi partiler artık Türkiye'nin sorunlarını konuşmuyor. Biz bile yolsuzluk ve rüşvet türküsüne bağlandık."
TEK DEVLET TEK MİLLET VAR
Parelel devlet söylemine de değinen Bahçeli, “Paralel devletten bahsediyor. Ne demekse bunun sorgulamak lazım. MHP'nin Türkiye tanımlamasında tek devlet, tek millet vardır" dedi. Yolsuzluğun üzerini örtmek için paralellikten, üçgenden, kareden bahsetmeye gerek olmadığını söyleyen Bahçeli, şöyle dedi:
"Tek devlet vardır. Bu ülkeyi sen yönetmiyor musun yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazı. Bunun için oyalıyor, savcılara kıyıyor. Polisin yerine değiştiriyor. Her gün yeni atamalar var. En son kendisinin oluşturduğu HSYK'yı şimdi AKP'lileştirdi. Yeniden düzenledi. Niçin yolsuzluğu kapatmak istiyorsun. Bunun vatandaş sana hesabını sorar. 30 Mart bunun başlangıcıdır. AKP'lileri uyarın. Milleti uyandırınız. Artık başbakan, Çankaya yokuşunu çıkamaz. Dizi çözülür. O da hayal oldu. Hep 51 ile geldik diyordun, 51 ile gitmesini bileceksin. Mehter marşıyla geldiysen, İzmir marşıyla gideceksin."

(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)