Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Frankfurt’taki temaslarını tamamladıktan sonra ve bugün Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 15.30’da İstanbul’a geldi. Devlet Bahçeli’yi karşılamak için Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na gelen MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, hafta sonu Diyarbakır’da yaşanılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.   Başkan, “Türkiye’de iki günde çok önemli olaylar olmuştur. Diyarbakır’da Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses düeti değil Başbakan Erdoğan’la Barzani düeti olmuştur. Barzani ile Başbakan’ın düetinin Türkiye Cumhuriye’tine hayırlı olacağı konusunda ciddi endişelerim vardır” dedi.

KRİTİK BİR NOKTADAN GEÇİYORUZ Türkiye’nin bir kırılma noktasından geçtiğinin altını çizen Başkan, şunları söyledi: “Bugün gazetelerde Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten’in bir açıklaması var. Açıklamada diyor ki 'Türkiye geldiğimizde bize tembih ederlerdi ki kesinlikle ağzınıza kürdistan lafı almayın' deniliyor. Ama burada Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı bu kelimeyi kullanabildi. Ve baktığınızda Başbakan yardımcısı Beşir Atalay diyor ki ‘Biz aramızda tartıştık ama biz kullanmaya karar verdik’ diyor. 2002 yılında 'Diyarbakır’da Kürt sorunu yoktur' dediğinde Türkiye’de terör sorunu bitmişken ve şehit sayımız yılda 6 iken 2004-2005 sürecinden sonra Başbakanın, 'Diyarbakır’da Kürt sorunu var' dediğinden itibaren Türkiye’de terör hızla tırmanmıştır” dedi. PKK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BESLENİYOR MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, “Artık Türkiye’de kısacası bir Türk sorunu oluşmaya başladı. Çünkü insanların Türk Milleti demek, Türk bayrağı taşımak ve Türk bayrağı satmak suç unsuru oldu. Sırtınızda Türk bayrağıyla giderseniz, araçlarınıza Türk Bayrağı yada Atatürk posteri asarsanız, bu suç olmaya başladı" dedi.  "Türkiye çok önemli bir testten geçiyor, çok önemli bir kırılma noktasında" diyen Başkan, "İnşallah bu ülkede bu kardeşlik bu dostluk bozulmaz. Teröristlerin artık Kuzey Irak’ta Suriye’de ve İran’ın belli bir bölümünde güçlü bir şekilde beslendikleri günü geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’de daha güçlü bir şekilde kafa tutacaklarını düşünüyorum. İnşallah biz yanılıyoruzdur. Türkiye’de iki günde çok önemli olaylar olmuştur" diye konuştu. ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Bir gazetecinin, “MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için isim belli mi?” sorusu üzerine Başkan, “ MHP, İstanbul’da ilk adayını açıklayan partidir. İnşallah 8 Aralık’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda İstanbul’daki ilçelerin diğer adaylarının önemli bir kısmını ve diğer bölgelerin adaylarını da açıklayacağız" dedi. ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

Bu arada Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na 100 metre uzaklığındaki Airport Otel’in ön tarafında unutulan şüpheli paket bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Emniyet ekipleri tarafından patlatılan şüpheli paketin içinden hediyelik eşya çıktı. İY (MK)  (FOTOĞRAFLI)