MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli Eskişehir'de yaptığ4ı konuşmada, "Bazı televizyonlar, bazı araştırmalar sürekli şu sloganı yayınlıyorlar. 'Bu seçimler AKP ile CHP arasında olacak' diye. Kalan 13 gün içerisinde yarın 12'den hedefi vurmak için ne AKP, ne CHP ille de MHP diyeceğiz" dedi.
Devlet Bahçeli Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden MHP Lideri Devlet Bahçeli hükümete yüklendi. Oy pusulasının en sonunda MHP'nin ambleminin bulunduğunu belirten Bahçeli, "Sandığa gittiğiniz zaman. Karşınıza bir oy pusulası çıkıyor. Oy pusulasının en sonunda Milliyetçi Hareket Partisi var. Dolayısıyla 3 hilal orada. Sandığa gittiğiniz zaman, şöyle bir baktığınız vakit en sonda MHP var diye başınızı oraya çevirip mührü vuracağınız sırada gönlünüzden bir şey geçeceğinden eminim. O da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı şu günkü siyasi, sosyal ve ekonomik ortamda en son ümidim sensin demek içindir. Oraya vardığınız zaman kadir bey için aynen 3 hilal gibi bir mühür vuracaksınız. Allah'ın izni ile bundan sonra tüm Türkiye'de MHP olacak" diye konuştu.
MİLLETİMİZİN TEVECCÜNÜNÜ HİSSEDİYORUM
Bazı televizyonların ve bazı araştırma kurumlarının sürekli olarak seçimlerin AK parti ile CHP arasında geçeceği yolunda iddialarda bulunduğunu ifade eden Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Seçimlere 25 siyasi parti giriyor. Onlar, bu aziz milletin evlatları tarafından kurulmamış mıdır? Onların adayı yok mudur? Onların siyasi hareketi devam etmiyor mu? Bunların içerisinde bir de gelenekli ve güçlü milletimizin özünden gelen bir MHP var. Onun hiç mi hakkı yok? O sebepten dolayı kalan 13 gün içerisinde yarın 12'den hedefi vurmak için ne AKP ne CHP ille de MHP diyeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Ve Allah'ın izni ile de milletimizin yüksek teveccühünü hissediyorum."
Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin siyasi, sosyal ekonomik yönden önemli krizlerin yaşandığı, kutuplaşmaların, cepheleşmelerin, kamplaşmaların ve kavga ve iç çatışmaya sevk edilmenin büyük kaygısı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Bu seçimlerin geleceğimizin belirlenmesinde, siyasetin yeniden şekillenmesinde, bir kaderin değişmesinde bir başlangıç olacağına inandığını belirten Devlet Bahçeli şunları kaydetti:
"30 Martta belediye başkanlarımızı seçelim. Bunu yaparken, yüksek bir katılımla gerçekleştirelim. Meşrutiyeti, tartışılır hale gelmemelidir. O sebepten dolayı 18 yaşında oy kullanmaya başlayan gençlerimiz de yanınıza alarak sandığa gidiniz. Oylarınızı kullanınız. Gönlünüzden geçecek olan hangi siyasi anlayışsa ona iyi değerlendirip, iyi tartışıp ondan sonra vicdanınızın süzgecinden geçerek oylarınızı kullanınız. Oy kullanmak yetmiyor. Oya sahip çıkmak da lazım. Oya sahip çıkabilmek içinde partilerimizin görevlendirdikleri sandık görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor. O bakımdan sandık görevlileri sabahın erken saatinde görevli olduğu sandığa ulaşmalı akşama kadar orada görev orucu tutmalı, yok karnım acıktı, bir yemek yiyeyim, sıkıldım bir çay içeyim gibi davranışlarla sandıktan uzaklaşmamalıdır. Sandık görevini sürdürürken gelenleri güler yüzle karşılamalı yaşlılarımıza ellerinden tutarak, yardımcı olup, yol gösterici görevi ile onlara hizmet ederek, onlarında iradesinin sandıkta yansımasına katkıda bulunmalıdırlar. Hepsinden çok daha önemlisi oyların sayımı sırasındadır. Oyların sayımı çok önemlidir. Burada siyasi kültürümüzün değişmesine paralel olarak oy sayımını dürüst adil olması gerekir. Ancak arada sırada bazı illegal oy çalmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Düşünelim ki bir okulda 150 sandık bulunuyor. Bunlardan bir tanesi söz gelimi 44'üncü sandıkta a partisi akşamüzeri oy kullanma ile 11 oy almış ama tutanaklara geçirtirken oradaki bir kişi sağına veya soluna bir rakamını koyduğu takdirde 111 oy oluyor. Bu 111 hırsızlıkla hileyle çalıntıyla elde edilmiş oydur. Ve haksıdır. Böyle bir oyun kullananlar bu hileye başvuranlar, oy çalımında maharetli olanlar, bununla da kalmıyorlar, hasbelkader bir de sorumluluk üstlendikleri takdirde bu alışkanlıkları sorumlu mevkilerinde devam ediyor. Çalmaya, çırpmaya hırsızlığa orada da devam ediyorlar. Bunun önlenmesi lazım. Bu böyle gidemez. Bunun için görevli olan arkadaşlarımız. Buna çok dikkatli olmak mecburiyetindedir." 

  KA-HT-SK-SS(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)