"ERDOĞAN’IN KAPISINA 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' ASACAĞIM”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim bürosunun açılışını yapmak için geldiği Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan ve Yatağan Belediye Başkan Adayı Varol Çakmaz, MHP İlçe Başkanı Servet Göka’yla yaklaşık 2 bin partili tarafından karşılandı. Cumhuriyet Caddesi’ndeki seçim bürosu önünde kurulan stantta halka hitap eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete sert sözlerle yüklendi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk operasyonlarının ardından seçimi kaybetmesi ve ülkeden kaçmaması durumunda, evinin kapısının üzerine 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısını asıp mahallenin çocuklarına her gün Andımız’ı okutacağını söyledi. Herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak AK Parti Hükümeti’ne 11 yılda ne söylediysek ne tür eleştiri yaptıysak hepsi doğru çıktı. Hiçbir parti ile ittifak yapmayacağız. İktidar olacak gücümüz var. Bu seçimler sonrası Türkiye’nin kaderi değişecek. Bu seçimlerde çok uyanık olmalısınız. Her an her türlü sabote olabilir. Şu anda büyük sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.
Ülkenin toprak, millet bütünlüğünü bozmak için oyunlar oynandığını, Güneydoğu'da valilerin odalarından çıkamadığını, PKK'nın vergi topladığını, haraç aldığını, kimlik kontrolü yaptığını söyleyen Bahçeli, şöyle dedi:
"Yetmiyor 2014 yılını özerklik yılı ilan ediyorlar. Suriye’de özerkliği üç kantonlu bölgeye ayırdılar. Güneydoğu’da Kuzey Kürdistan olarak özerklik hazırlığını yaparlarken, bunlara destek verenleri Başbakan Erdoğan Ankara’da kırmızı halılarla karşılıyor. Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirdiler. Bu sorunları sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından hiç duydunuz mu? O sadece TOKİ’nin yaptığı açılışlarda '125 tesis açtık, 130 bilmem ne yaptık’ diyor. TOKİ kadar büyük yalan söylüyor. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun içinde eğer varsa Recep Tayyip Erdoğan, çocuğu ile birlikte mutlaka hesabını verecek. Bu 17 Aralık sürecinde tutuklananların serbest kalmasına, ardından yurtdışına yasaklarının bile kaldırılmasına neden olan hakimler bu ülkenin yüz karalarıdır. 29 yaşındaki İranlı bir uşak 4 bakanı rüşvete bağlamış, istediğini yaptırıyor. Ardından Başbakan’a haber gönderiyor, 'Serbest kalmazsam sonu kötü olur, bilin' diye. Altın kaçakçısı bir oğlana boyun eğer hale gelmiş bunlar. Başbakan Mehter Marşı’yla geldi İzmir Marşı’yla gidecek, denize dökülene kadar gidecek."
Bahçeli’ye konuşmasının sonunda MHP ilçe teşkilatı tarafından halı üzerine dokunmuş portresi hediye edildi. Kadınlar ve çocuklar seçim bürosunu açan Bahçeli’yle hatıra fotoğrafı çektirdi. Üç aylık bebeği kucağına alıp seven Bahçeli daha sonra Milas’a gitti.