"KURTULUŞUN YOK RECEP AĞA"
Develi İlçesi'ne atlı kortej eşliğinde giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti'yi eleştirdiği konuşmasında “Ne yaparsan yap bundan kurtuluşun yok Recep ağa, geldiğin gibi gideceksin” dedi.
Develi ilçesinde coşkulu kalabalığa konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ara seçimle önce milletvekili, ardından Başbakan olduğu 116 günlük süreci sorguladı. Bahçeli, şunları söyledi:
“116 günde ne olmuştur? Milletvekili olamayan Genel Başkan, Siirt’ten nasıl anlaşmalarla desteklenmiş, ara seçime girmiş ve orada bir milletvekilinin istifasıyla yerine kendisi seçilip Ankara’ya gelmiş sonra da Başbakan olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan’ı, meydanlarda her gün dinliyorsunuz. RTE televizyonlarda hep dinlediniz. Kendisiyle alakalı olarak 12’yi aşkın hayatını ifade eden kitaplar neşredildi. Acaba hangisinde şu 116 günlük karanlık dönemi aydınlatan bilgiye sahip olabildiniz. İçinizde AKP’li olup da bu bilgiye sahip olan var mı? Hangi iç ve dış odaklardan destek alıp iş birliği yapıldı."
Erdoğan'ın her konuşmasında Türkiye’yi toz pembe gösterdiğini kaydeden Bahçeli, "Diktatör olmaya gidiyor. Diktatör hevesi Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirir. AKP’nin siyasi ömrünü bitirir" dedi. Bahçeli, ülkede 76 milyon nüfusu 44 milyonunun yoksul olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Açlık sınırının altında kalan 13 milyon vatandaşımız var. Zaman zaman büyük sıkıntılar çekiyor. Aile babası olarak bunalım yaşıyor. 2 milyon 746 bin işsizim var. İş arayıp bulamamaktan dolayı umudunu kesenlerle 4 milyonu buluyor. İşsizlik başka sosyal hastalıktır. Sürekli işsizlik insanı bunalıma sürüklüyor. Şimdi Türkiye’nin genel görüntüsü özet halinde böyleyse 17 Aralık’tan sonra olanlara ne diyeceğiz? Develi’den AKP’ye oy verenin oğlu Bilal ile Başbakan’ın oğlu Bilal aynı seviyede mi? İkisi de AKP’nin hizmetinde. Başbakan’ın oğlu Bilal’in nesi var, gemiler kimin, filolar kimin, 1 milyon dolar kimin? Bunlar 17 Aralık’ta olmuş 41 kişi tutuklanmış. Sorgusu suali yapılmış mecbur tezkere gelmiş iade edilmiş. Şimdi bir tezkere daha gelmiş ne olacağı belli değil. Peki bu tezkerelerin içinde ne var? 17 Aralık’taki savcı ne yapmış. Banka müdürünün ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar para çıkıyor. Bu nasıl bir ayakkabıdır. Türkiye’de Rabia işareti yapıyordu hatırladınız mı şimdi yapıyor mu? Rabia diyordu Esma diyordu. Ama vatandaş ne anlıyor. 4 bakanın çocuklarını anlıyor. RTE o yüzden bu işareti yapamıyor."
Bahçeli, 'çürümüş insanlar' dediği etrafındakilerin hem Başbakan Erdoğan'ı, hem Türkiye'yi çürüttüğünü ileri sürerek, "MHP iktidar olduğunda ister başka yere git, istersen ne yaparsan yap bundan kurtuluşun yok Recep ağa, geldiğin gibi gideceksin" dedi.

DÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)