Nurcan ŞAHİN/CİDE (Kastamonu), () - KASTAMONU'nun Cide İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü'nde meyve bahçesinin etrafındaki çitteki tele takılarak mahsur kalan ayı, iğne ile uyuşturulup tellerin kesilrek kurtarıldı.
Köy girişindeki meyve bahçesinin etrafına domuzlara karşı önlem amacıyla çekilen çit teline takılıp dolanan ayıyı gören köylüler, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi. Gelen 5 kişilik ekip, kendi çabasıyla telden kurtulmaya çalışan ayıya yaklaşamadı. Ekipte yer alan veteriner, tabanca ile ayıya uyuşturucu iğne attı. Her iğne isabet ettiğinde hırçınlaşan ayı, boynundaki ve belindeki bir telden kurtulmayı başardı, ancak ayaklarındaki tellerden kurtulamadı. Ayı, 10 iğne atılmasından sonra ancak uyuşup yere yığıldı.
Görevliler, ayının yanına yaklaşıp ayaklarına dolanan telleri bahçe makasıyla kesti. Tellerin kesilmesinden sonra jandarma ekipleri, ayının saldırma ihtimaline karşı köylüleri uzaklaştırdı.
MUHTAR HAFİF YARALANDI
5 yaşında olduğu tahmin edilen ayı, bir süre sonra kendine geldi. Ayı, ormanlık alana doğru giderken köy muhtarı Satı Taçkın'ın köpeğine saldırdı. Köpeğini kurtarmak isterken ayının pençesi bacağına isabet eden muhtar Taçkın hafif yaralandı. Ayı, daha sonra ormanlık alanda gözden kaybolurken muhtar Taçkın Cide Devlet Hastanesi'nde pansuman yapılmasından sonra taburcu edildi.

NŞ(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)