MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’ndeki okaliptüs ağaçlarından dökülen polenler, Köyceğiz Gölü üzerinde parlak sarı renkte bir tabaka oluşturdu. Göldeki renk değişiminden endişelenen çevre sakinleri yetkililere haber verirken ördeklerin polenleri yemeye başlaması ilginç görüntülere neden oldu.
Köyceğiz Kordonu sonunda yer alan İskele Kafe Restoran’ın önündeki parlak sarı renkteki kalıntı tabakasını görenler teknelerden gelen boya olduğunu düşünerek yetkililere başvurdu. Yapılan incelemede su üzerindeki tabakanın boya değil çevredeki okaliptüs ağaçlarından dökülen polenler olduğu belirlendi. Dalgaların dağılmalarına izin vermediği polenleri fark eden ördekler onları iştahla yemeye başladı.
SAĞLIK SORUNLARINA DİKKAT
Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, "Bunlar çevreden göle karışan herhangi bir atık maddesi değil. Biz her sene inceleme yaptırıyoruz. Bunlar o bölgedeki okaliptüs ağaçlarından ilkbahar aylarında dökülen polenler" dedi.
Okaliptüsün polenleri çok yoğun miktarda olduğu için özellikle solunum yollarında önemli sayılacak sıkıntılara yol açabileceğini belirten Marmaris Özel Ahu Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sahir Ökten de, polenlerin deri ve gözde de alerjik rahatsızlıklara neden olabileceğini açıkladı.

MS(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)