BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li  Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı'nı Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluyla entegre ederek, kent içi trafiğe nefes aldıracaklarını açıkladı.
Geçen hafta Acemler-Beşyol kısmı trafiğe açılan Çelebi Mehmet Bulvarı'nın, Gökdere Geçişi, Samanlı ve Esenevler Kavşağı üzerinden doğuya doğru uzatılacağını belirten Başkan Altepe, Yalova- Mudanya- İzmir bağlantı yolunun da Acemler-Yunuseli Kanalı üzerinden Çelebi Mehmet Bulvarı'na bağlanacağını ifade etti. Başkan Altepe, “Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte trafik sorunu büyük ölçüde giderilecek" dedi.
Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı'nı batıdan doğuya kadar tamamladıktan sonra, bulvarı Acemler bağlantısı üzerinden Yunuseli Kanalı'yla Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluna aktaracaklarını, Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yolunun da Filament Kavşağı üzerinden Mudanya Yolu'na, Panayır Kavşağı'ndan da Yalova Yolu'na uzatılacağını söyledi.
Çelebi Mehmet Bulvarı'nın hizmete alınabilmesi için bugüne kadar 250 binanın kamulaştırılarak yıkıldığını, yolun Gökdere - Samanlı arasında kalan bölümünde de 100 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydeden Recep Altepe Küçükbalıklı bölgesinde kalan kamulaştırma çalışmalarına da başlanacağını anlatarak “Çalışmalar tamamlandığından Ankara - İzmir yoluna alternatif olacak Çelebi Mehmet Bulvarı, merkezdeki trafik yoğunluğunu azaltacak" dedi.