SİVAS'ta bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Sivas Olayları'nın 20'nci yıldönümünde, CHP genel merkezinden gelen gençlik kolları üyelerine anma programında kullanmaları için 25 emanet saz verdiğini, ama 6'sını geri alamadığını iddia etti. İyidoğan, "Sazların parasını vermezlerse genel merkez önüne gidip saz çalıp türkü söyleyerek paramı isteyeceğim" dedi.    4 Eylül Sanayi Sitesindeki atölyesinde bağlama imalatı yapan Şentürk İyidoğan, Sivas Olayları'nın 20’nci anma yılı programına gelen CHP Gençlik Kolları Başkanlığı üyelerine emanet olarak 25 bağlama verdiğini söyledi. Anma programı sonrası bağlamaların teslim edilmediğini kaydeden Şentürk İyidoğan, 19'unu çeşitli yerlerde bularak aldı. Teslim alamadığı 6 saz için defalarca CHP Genel merkezine telefon açtığını belirten İyidoğan sonuç alamadığını iddia etti.
Sazların el yapımı olduğu için her birinin fiyatını bin lira olarak belirlediğini belirten İyidoğan, şu ana kadar yaptığı çabalar sonucunda sadece 700 lira alabildiğini, 5 bin 300 lira alacaklı olduğunu dile getirdi.
'GENEL MERKEZ ÖNÜNDE SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLEYECEĞİM' Bağlamaların parasını alana kadar mücadele edeceğini söyleyen Şentürk İyidoğan şöyle konuştu:
"Aşık kendi sazından kendi sorunlarını döker. Aşığın hiçbir zaman dövüşle kavga ile işi olmaz. Oturur sazı ile derdini anlatmaya çalışır. Kendi derdini de değil yalnızca, hem kendi sorunlarını, hem de toplumun sorunlarını iletir. Parayı ödemezler ise CHP Genel Merkezi önünde saz çalıp türkü söyleyerek paramı isteyeceğim."