ORDU Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2 yıl önce başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla köyde yaşayan fakir çocuklar oyuncakla sevindirildi. Vakıf Müdürü Levent Özsoy, bağışlarla 2 yılda 755 çocuğa oyuncak dağıttıklarını, kampanyanın halen devam ettiğini söyledi.
Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 yıl önce ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere sosyal market aracılığıyla oyuncak, giyim, temizlik malzemesi ve ev eşyası kampanyası başlatıldı. Broşür, afiş ve yerel medyanın desteğiyle kampanyaya dikkat çeken SYDV topladığı bağışları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. SYDV Müdürü Levent Özsoy, 2 yılda 290 hayırsever vatandaşın bağışlarından 4 bin 94 ailenin yararlandığını söyledi. Bağışlar arasında yer alan oyuncakların köylerde yaşayan 755 fakir çocuğa dağıtıldığını belirten Özsoy, "Vakfımıza kayıtlı kişilere rutin yardımlar yapılıyor. Bunların dışında başlattığımız oyuncak, giyim ve eşya kampanyasıyla hayırseverlerden bağışlar alıyoruz. Kampanyamızı duyan hayırsever bizi arayarak bağışta bulunmak istediğini söylüyor. Bizde onları ziyaret ederek kullandıkları ihtiyaç fazlası oyuncak ve çocuk giyim eşyalarını teslim alıp yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriyoruz. Kampanyamızda en fazla oyuncak ve çocuk giyimi bağışlar topladık" dedi.
Evlerinde ihtiyaç fazlası ve kullanılmayan oyuncakların vakfa bağışlanmasını da isteyen Levent Özsoy, "Sosyal market aracılığıyla başlattığımız kampanyamız devam ediyor. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızın vakfımızı araması halinde biz evlerinden gidip o bağışı teslim alıyoruz. Son olarak bir hayırsever firma 20 okulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi bin 24 öğrencimize mevsimlik toplam 3 bin 72 adet giyim yardımında bulundu. Bu firma yine geçen yıl il genelindeki öğrencilere dağıtılmak üzere 747 bin TL tutarında 85 bin 397 adet giysi yardımı yaptı. Kullanılmış temiz ve yıpranmamış giyim eşyası da alıyoruz. Aldığımız kıyafetleri çamaşırhanemiz var orada yıkıyoruz o şekilde teslim ediyoruz. Çocuk kıyafeti ve oyuncak en fazla bağışlanan eşyalar arasında yer alıyor. Köydeki çocukların en fazla ihtiyaçları kıyafet ve oyuncak oluyor. Topladığımız eşya ve oyuncakları da köylerde, ilçelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyoruz" diye konuştu.
SYDV Müdürü Levent Özsoy kullanılmış kıyafet, eşya ve oyuncak bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerin Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ulaşarak bağışta bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.