İSTANBUL, () BAĞCILAR Belediyesi'nin, hayırsever işadamlarının katkısıyla Merkez Mahallesi’nde verdiği iftara yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bu yıl başlayan uygulamaya göre maddi durumu iyi olmayan aileler, belediye tarafından verilen iftar bileti ile her akşam bir lokantada iftarlarını açabiliyorlar.
Aile Parkı’ndaki ilk iftar programında bir konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan ayında hizmete sundukları Askıda Ekmek, projesinin önemine değinerek, “Bu projemi ile birlikte ekmeği komşunla paylaş kültürü yerleşti.” dedi. Ramazan etkinlikleri geleneğini bu yıl Bağcılar Meydanı’nda sürdürdüklerini ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi: “Bu yıl her akşam bir mahallemizde gönül soframızı kuruyoruz. Aynı apartmanda, sokakta ve mahallede oturan hemşehrilerimizi bir sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
LOKANTADA ORUÇ AÇIYORLAR
Maddi durumu iyi olmayan hemşehrilerini unutmadıklarını da ifade eden Çağırıcı, “Mahallelerimizdeki lokantalarda hayırseverlerin de katkısıyla ihtiyaç sahibi aileler için iftar veriyoruz. Bu da yeni bir projemiz” diye konuştu. 

TOPÇUOĞLU VE ERZİNCANLI DUYGULANDIRDI Etkinlikte minyatür Murat’ın Karagöz-Hacivat oyununu izlendi,  ilk programın sunuculuğunu Abdullah Arıdoru yaptı. Bağcılar Meydanı’nı dolduran binlerce kişi şair ve TV programcısı Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiirleri beğeniyle dinledi. Program sonunda İSTOÇ Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. Ardından İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula dua yaparak Ramazan’ın bolluk ve bereket getirmesini diledi.

(FOTOĞRAF)