İSTANBUL, () 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bağcılar'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Program kapsamında Bağcılar ve Güneşli meydanları ile Eski Pazar Caddesi 'nde Bağcılarlılara toplam 20 bin sümbül dağıtıldı. Olimpik Spor Salonu'ndaki programda Muazzez Ersoy konser verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bağcılar ve Güneşli meydanları ile Eski Pazar Caddesi'nde İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk Bağcılar ilçe sakinlerine sümbül dağıttı. Kutlama programı etkinliğinde Bağcılarlılara mor, sarı ve kırmızı renkte toplam 20 bin sümbül dağıtıldı.
Kutlama programı Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda devam etti. Bilgi Evleri ve Motif Halk Dansları topluluğu gösteri yaptı. Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz davetlileri selamlayarak karanfil dağıttılar.

BAĞCILAR İSTANBUL'UN PARLAYAN YILDIZI
Başkan Çağırıcı burada yaptığı konuşmada kadınların bir eş, bir anne olmanın ötesinde milli mücadele yıllarında gerektiğinde cephelerde savaştığını sonrasında da hayatın her alanında ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirtti. Ülkemizde kadınların yalnız bir gün değil her gün sevilip sayıldığını anlatan Çağırıcı, hizmete sundukları Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin önemine vurgu yaptı.
MUAZZEZ ERSOY KONSER VERDİ
Programda sahne alan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy konser öncesi Bağcılarlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Muazzez Ersoy'un, "Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda" şarkısına davetliler de eşlik etti. Ersoy, "Ben dünyaya geç gelmişim. Osmanlı döneminde dünyaya gelmiş olsaydım kim bilir nasıl bir sultan olurdum" espirisi alkış aldı.
(FOTOĞRAFLI)