Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () BAĞCILAR Evren Mahallesi'ndeki Şehitler Parkı ve Müzesi açıldı. Açılışa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı " Çanakkale azmin, sabrın, samimi olmanın zaferi olmakla birlikte, düşmana savaşta bile insanlık dersinin verildiği yerin adıdır. Çanakkale yaralı düşman askerinin yarasını sarmak için üzerindeki yamalı elbisesini yırtarak o yaralı düşman askerine yardımcı olan yine yaralı düşman askerini taşırken düşman tarafından şehit edilen Mehmetçiğin destan yazdığı yerin adıdır" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada "Vatanın bedeli şehitlik ve gazilik şehitlik ve gaziliğin bedeli de cennettir. Eğer Çanakkale'de kimse şehit olmasaydı bu gün İstanbul bizim vatanımız olamazdı" dedi.

30 Mart yerel seçimlerine değinen İsmet Yılmaz "Bir kuş iki kanadıyla uçar. Kanadının ikisinin de çalışması lazım. İşte bu kanatlardan birisi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Ama diğer kanatta Bağcılar Belediye Başkanı. İnşallah Büyükşehir'de Kadir Topbaş ile Bağcılar'da Lokman Çağrıcı beyle beraber kuşun iki kanadını da çalıştıracağız. Bizim uçmamız lazım ki Avrupa'ya yetişelim" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz "Gazze'de, Şam'da Türkiye'nin ne işi var" şeklindeki eleştirilere ise "Çanakkale'de şehit olanlar sadece Sivas'tan, Kayseri' den, Trabzon'dan, Hakkâri'den gelenler değil. Oraya gelen Gazze'den, Kudüs'ten, Bağdat'tan, Halep'ten, Şam'dan ve Üsküp'ten, Tiran'dan. Ne işin var Gazze'de diyenlere, Gazze'nin evlatları burada niçin şehit olduysa benim onlara manevi sorumluluğum var. Halep'in evlatları burada niçin şehit olduysa benim onları manevi sorumluluğum var. Aynı şekilde Şam ile niye uğraşıyorsun diyenlere git Çanakkale'yi gör ondan sonra da benim sorumluluğumun nereden başlayıp nerede bittiğini sen bildir diyeceğiz" şeklinde yanıt verdi. Evren Mahallesi Şehitler Parkı ve Müzesi'nde Çanakkale Savaşı'na ait objelerin yanı sıra bilgilendirici görseller de bulunuyor.

 

FOTOĞRAF

(GK)