Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimleri Ayaktan Tedavi Ünitesi yeni yerine taşındı. Kapasitesi artırılarak hizmete alınan servisin açılışını Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. İlknur Aktaş yaptı.
Daha önce hastanenin içinde küçük bir birim olarak hizmet veren onkoloji birimi Güngören Semt Polikliniği'nde açılan yeni binasına taşındı. Açılışa Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof.Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, başhekim Doç .Dr. Muhittin Taşkapılı ve hastane personeli katıldı. Eski yerinde ayda bin kişiye kadar hizmet verebilen poliklinik yeni yerinden 4-5 bin kişiye kadar hizmet verebilecek. Marmara bölgesinin en büyük onkoloji birimlerinden biri olması planlanan servis, radyoterapi ünitesinin eklenmesiyle tam teşekküllü olacak.

5 BİN KİŞİYE KADAR POLİKLİNİK HİZMETİ VEREBİLECEK
Açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Müslümanoğlu, önceki yerde 12-13 olan yatak kapasitesinin 25'e çıktığını belirterek "Yarı otomatik ilaç hazırlama yöntemiyle ayda 800-1000 hastanın onkolojik tedavisi, 4-5 bin hastanın da poliklinik tedavisini sağlayacağız. Tedavi kalitesine erişmek için tüm onkolojik tedavilerin şemasını burada çıkarıyoruz. Bu bölgenin; İstanbul ve Trakya'nın en büyük onkoloji tedavi merkezlerinden biri oldu. Bundan gurur duyuyoruz. Hastalarımız da inşallah bundan yararlanacak" diye konuştu.
Kanserin yüzyılın hastalıklarından biri olduğunu ve görülme sıklığını artırdığını ifade eden Müslümanoğlu, aynı birimde radyoterapi bölümü kurmak için çalışmalarında tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

"BÜTÜN HASTALAR BİZİM ARKADAŞIMIZ, KARDEŞİMİZ, ANNEMİZ, BABAMIZ"
İç Hastalıkları veTıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Esat Namal ise yeni açılan bölümün hastane ve hastalar için büyük şans olduğunu belirterek "Çünkü çok fazla sayıda hastaya kemoterapi hizmetini veriyoruz. Hastaların takibi ve tedavilerindeki diğer işlemlerin hepsini tek elden kontrol etme şansına sahibiz. Bütün hastalar bizim arkadaşımız, kardeşimiz, annemiz, babamız. Biz olayın duygusal tarafındayız. Hiçbir hastayı buradan çevirmeyiz, çevirmedik" diye konuştu.
Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. İlknur Aktaş ise
"Bizim için çok mutlu bir gün. Ayda bin hastanın hizmet alması öngörülüyor. Bunun çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)