MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen ve bir hafta süren Balkan Veteranlar Badminton Şampiyonası’nda Balkan Badminton Birliği Başkanı Puzant Kasapyan, kategorisinde birinciliği elde etti. Kasapyan’a ödülünü Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan verdi.
Türkiye Badminton Federasyonu'nun Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda 7-10 Kasım tarihleri arasında düzenlediği, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’den 134 sporcunun katıldığı Balkan Veteranlar Badminton Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi. Şampiyonada Balkan Badminton Birliği Başkanı Bulgar Puzant Kasapyan, 70 yaş çift erkekler kategorisinde birinci olurken Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise 45 yaş tek erkeklerde Romen Gabriel Constantin Turcu'ya yenilerek, gümüş madalya kazandı.
Ayrıca 45 yaş kategorisinde mücadele eden Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterdi. Şampiyonada Türk Milli Takımı, 32 madalya elde ederek birinci sırada yer aldı. Türkiye’yi 30 madalyayla Bulgaristan, 8 madalyayla ile Romanya izledi.
Müsabakalarda dereceye girenlerin madalya ve kupalarını Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Balkan Badminton Birliği Başkanı Puzant Kasapyan, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan verdi.