- RİZE'de kırılan bacağına takılan platin çubuğun 5 ay sonra kırılması üzerine firma hakkında dava açan 38 yaşındaki işçi Abdurrahman Çepni, 2 bin lira tazminat almaya hak kazandı. Çepni, "Bu platin sandalyenin bacağına takılmadı, vücudumuza takıldı. Kusursuz olması lazımdı" diye tepkisini dile getirdi.
Çaykur’da elektrik teknisyeni olarak çalışan Abdurrahman Çepni'nin sağ bacağının kaval kemiği, 2008 yılının Aralık ayında geçirdiği kaza sonucu iki yerden kırıldı. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olan Çepni’nin bacağına platin çubuk takıldı. Ancak 5 ay sonra ayağındaki ağrılar nedeniyle yeniden hastaneye giden Çepni’nin bacağına takılan platin çubuğun ortadan kırıldığı tespit edildi. Ameliyatla alınan çubuğun yerine yenisi takıldı. Çepni, olaydan sonra Sağlık Bakanlığı ile platin çubuğu temin eden firma hakkında dava açtı.
PLATİN ÇUBUK STANDART DIŞI
Rize 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine Türk Standartları Enstitüsü  Kurumu'nca yapılan inceleme sonucunda, platin çubuğun standart dışı olduğuna karar verildi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın hazırladığı bir diğer bilirkişi raporunda ise, davalı şirketin tedarikçi firmadan aldığı ürünle mağdura fatura edilen ürünün aynı olmadığı ve konunun detaylıca araştırılması gerektiği yönünde görüş bildirildi. Bunun üzerine mahkeme, platin çubuğu veren firmayı suçlu buldu ve Abdurrahman Çepni’ye 2 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. 
PLATİN SANDALYENİN BACAĞINA TAKILMADI
Platin çubuğu temin eden firmaya kesilen 2 bin lira cezanın çok az olduğunu belirterek karara itiraz edeceğini söyleyen ve insan sağlığı ile oynandığını dile getiren mağdur Abdurrahman Çepni ise tepkisini dile getirdi ve şunları söyledi:
"Bu platin sandalyenin bacağına takılmadı, vücudumuza takıldı. Kusursuz olması lazım. Söz konusu üretici fabrikanın 32 ülkeye platin ihraç ettiğini öğrendim. Acaba Avrupa ülkelerindeki malzeme bununla aynı mıdır? Bu olay Avrupa ülkelerinden birinde olsaydı ne olurdu? Üreten fabrika hakkında en ufak bir işlem yapılmadı. Hakkımızı aramaya çalışıyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz." MK(TM/BT) (FOTOĞRAFLI)