İZMİR’in Balçova İlçesi Kokarpınar Mevkisi’nde çobanlık yapan 40 yaşındaki Yaşar Keskin, yaklaşık 10 yıl önce öldürdüğü dayısı Veli Behçet Özdemir’in oğlu 26 yaşındaki Musa Özdemir tarafından, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Olayın ardından jandarma ve polisi arayan cinayet şüphelisi Özdemir, gelen polis ekibine teslim oldu.
Balçova İlçesi Kokarpınar Mevkisi’nde yaşayan ve çobanlık yapan Yaşar Keskin, yaklaşık 10 yıl önce, burada tartıştığı dayısı Veli Behçet Özdemir’i av tüfeğiyle vurup öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanıp, mahkum olan ve 6.5 yıl hapis yatan Keskin, tahliye olduktan sonra Manisa’ya yerleşti. Burada, 3.5 yıldır yaşamını sürdüren Yaşar Keskin, dayısını öldürdüğü yerde keçi sürüsü bulunan Yaşar Çetin’in daveti üzerine, 20 gün önce çobanlık yapmak için tekrar Kokarpınar Mevkisi’ne geldi. Babalarının katil zanlısını karşılarında gören Musa Özdemir ile 29 yaşındaki ağabeyi Kadir Özdemir, iddiaya göre, hala çocukları olan Yaşar Keskin’den bölgeyi terk etmesini istedi. Keskin ise kalıp çobanlık yapmayı tercih etti. Bugün saat 11.00 sıralarında Kokarpınar Mevkisi’ndeki ormanlık alanda karşılaşan Keskin ile öldürdüğü dayısının çocukları arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönen tartışmada Musa Özdemir av tüfeğiyle Keskin’e ateş etti. Kaçmaya çalışan Keskin, eğimli arazide yuvarlanıp düştü. Olayın ardından Musa Özdemir ile ağabeyi Kadir Özdemir sağlık, polis ve jandarma ekiplerini aradı.
“KARŞIMIZA ÇIKMASA BUNLAR YAŞANMAZDI”
Keçi sürüsü bulunan Musa Özdemir ile ağabeyi Kadir Özdemir, olay yerine ilk giden polis ekibine teslim oldu. Musa Özdemir olay yerinden götürülürken, neden yaptığı sorusuna yanıt vermezken, polis otosuna bindirilen Kadir Özdemir, “Karşımıza çıktı. Çıkmasaydı bunlar yaşanmazdı” dedi. Yaşar Keskin’in yanında çobanlık yaptığını belirten Yaşar Çetin, “Yaşar 10 yıl önce Musa Özdemir ile Kadir Özdemir’in babasını öldürdü. İki taraf da akraba. Burada çalışacak kimse bulamayınca Yaşar Keskin’e ulaştım ve çağırdım. Ancak ben böyle olacağını tahmin etmemiştim. Neticede Yaşar cezasını çekmişti. Musa Özdemir ile ağabeyi Kadir Özdemir’i de tatsızlık yaşanmasın diye uyardım. Ama dinlemediler” diye konuştu.
OLAY YERİNDE CAN VERDİ
Sağlık görevlileri Yaşar Keskin’in olay yerinde can verdiğini belirledi. İki kardeş, polisteki işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edildi. Keskin’in cenazesi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.