BARTIN'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Uluköy Köyü'nde oturan 52 yaşındaki Nuri Orhan, 3 ay önce sol kolu sobada yanan babası 81 yaşındaki Şaban Orhan'ı, evinin önündeki yolun çamurlu ve bozuk olması nedeniyle haftanın 3 günü 1 kilometre el arabasında taşıyarak sağlık ocağına götürüyor.
Epilepsi hastası Şaban Orhan, 3 ay önce evde nöbet geçirdiği sırada yere düştü. Şaban Orhan'ın sobaya değen sol kolu yandı. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şaban Orhan, tedavisinin ardından taburcu oldu. Nuri Orhan, tedavisi süren ve kolu sargıda olan babasını haftanın 3 günü pansuman için sağlık ocağına götürüyor. Köydeki ana yoldan evlerine ulaşımı sağladıkları 1 kilometrelik yol çamurla kaplı olan Nuri Orhan, hastalığı ve yaşlılık nedeniyle yürümekte zorluk çeken babasını el arabasında taşıyor. Ana yola el arabasında gelen Şaban Orhan, buradan köydeki akrabalarının ya da komşularının araçlarıyla 3 kilometre uzaklıkta Zafer Köyü'nde bulunan sağlık ocağına götürülüyor. Şaban Orhan, dönüşte de çamurlu ve bozuk olan yolda yine el arabasıyla evine gidiyor.
Nuri Orhan, köyün ana yolundan evlerine kadar olan 1 kilometrelik yolun her zaman çamur olduğunu, ayrıca bazı bölümlerinin bozuk olması nedeniyle araç girmesinin imkansız olduğunu söyledi. Yola sadece traktör girebildiğini, ancak traktörünün de bulunmadığını belirten Nuri Orhan, babasını haftanın 3 günü el arabasında taşıdığını anlatarak, şöyle konuştu:
"Çamurlu yolda el arabasını sürmek zor oluyor. Yoruluyorum. Bazen çocuklarım yardım ediyor. Ama onlar olmadığı zaman kendim dinlene dinlene götürüyorum. Babam da el arabasında sıkıntı yaşıyor. Ama mecburuz. Bu yola araç girmiyor. Yol her zaman çamurlu. Bazı yerleri çok bozuk. Bu çileyi haftanın 3 günü çekiyorum. Bu yolun yapılmasını istiyorum."
Şaban Orhan da yolun yapılmasını istedi.