Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), ()- BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde, maden faciasında baba ve amcasını kaybeden iki kardeş, iki ayrı şiir yazıp pankart haline getirdi. Üzerine baba ve amcalarının fotoğraflarını da koyan iki kardeş, babalar gününde şiirli pankartı mezar başına bıraktı.

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren İsa Sevben'in Cumhuriyet Ortaokulu'nda öğrenim gören oğlu 12 yaşındaki Sami Sevben ile kız kardeşi 10 yaşındaki Sevil Seven, babalar günü için baba ve amcasına şiir yazdı. Duygulandıran 'canım babama' ve 'canım amcama' adlı şiirler, pankart haline getirildi. Yakınları ile baba ve amcasının Fatih Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabirlere giden iki kardeş, Türk Bayrağı ile pankartı mezar başına bıraktı. Gözyaşı döken Sami Sevben, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Savaştepe'ye gelmesini istediklerini söyledi.

TEKLİF ÜZERİNE ANNE DE YARDIM ETTİ

Çocuklarının talebi üzerine onları kırmayıp tekliflerini kabul ettiğini ve yardımcı olduğunu söyleyen ölen madencinin eşi Nurten Sevben, "Amca ve babalarını çok severlerdi. Zaten ikisi yan yana toprağa verildi. Ben de kendim için eşimin yanında yer aldım. Çocuklarım böyle mutlu olacaksa isteklerini yerine getirmekte fayda vardır diye düşündüm" dedi. Babalarına özlem ve sevgilerini herkesin görmesini istedikleri için şiir yazmaya karar verdiklerini söyleyen Sami Sevben, "Ben babam için, kardeşim amcam için şiir yazdı. Biz bunları bastırıp mezarlığa getirelim diye düşündük. Gelen geçen herkes görsün istedik. Sonunda isteğimizi yerine getirdik" dedi.

ŞİİRLERİN SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Çocuklarının babaları için yazdığı şiir şöyle:

"Bizim için girdi o kapkaranlık yerlere. Hiç bıkmadan usanmadan giderdi yerin bin bir metresine. Bazen anlatırdı bize yemek yerken, Kömürler düşerdi yere, sular geçerdi altımızdan. Bir helal lokma için çekerdi o eziyeti. Bin bir metrenin altında Allah şehitlik mertebesine erdirdi onu sonunda. Dünyada doyamadık babama, Allah doyursun bizi Ahirette babama."

Çocukların amcası Erdoğan Sevben için yazdığı şiirde de duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Canım amcam. Hem amcaydın hem babaydın bize. Hiç doymadık birbirimize. Annem derdi hep size, ikiniz gitmeyin bir yere. Sen derdin, 'abimi çok seviyorum ayırmayın bizi' Allah'ta ayırmadı sizi. Biz doyamadık sana. Ahirette doyursun Allah bizi."

FOTOĞRAF