MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, iki yıl önce yaşamını yitiren Safranbolulu ünlü turizmci Muhittin Ünsal Tülbentçi'nin vasiyeti üzerine eşi Sunal Tülbençi'nin iki kızıyla birlikte yaptırdığı su parkını, Babalar Günü'nde açtı. Açılışta duygusal anlar yaşandı.
Yönetim Kurulu Başkanlığını Sunal Tülbentçi'nin yaptığı Cactus Hotels Grup A.Ş., 6 yıl önce İzmir Gümüldür'de hizmete soktuğu Yalı Castle Aquapark'ın ardınan 3 milyon euro yatırım yaparak bir su parkı da Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde yaptırdı. Sunal Tülbentçi, kızları Ece Gürçay ile Esra Demirci ile Tilkicik Koyu'ndaki 4 bin 500 metrekarelik alana yaptırdıkları 'Pirates Of The Cactus Aquapark' adını verdikleri su parkının açılışını iki yıl önce yaşamını yitiren Ten Tour'un kurucusu ve Onur Air'in eski ortaklarından BAB Turizm ve Cactus Oteller zincirinin sahibi, ilk turizm rehberlerinden, TBMM Üstün Hizmet Madalyası sahibi turizmci eşi Muhittin Ünsal Tülbentçi'nin anısına Babalar Günü'nde yaptı.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, turizmciler ve seyahat acenteleri temsilcilerinin katılımıyla açılan su parkı, toplam 534 metrelik 9 farklı kaydırak, çocuk havuzu, yüzme havuzu, havuz oyunları ile dinlenme ve güneşlenme terasları, 137 metreyle Türkiye'nin en uzun navigatörü, her şey dahil sistemi ile turizmin hizmetine sunuldu. Flying boats, navigatör, spray ville, multislide, black hole, aquatube ve kamikaze eğlence sistemlerinin yer aldığı tesisin açılış konuşmasını yapan Ece Gürçay göz yaşları içerisinde, "Türkiye'de heryşey dahil sisteminde ikinci tesisi açmanın mutluluğunu yine Babalar Günü'nde babamızın vasiyetini yerine getirmenin hüznü ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Babalar Günü'nde, babamız adına yaptırdığımız ve onun turizmdeki felsefesini yaşatacağına inandığımız turistik tesis ile Bodrum turizmine artı değer kazandırıp bir tuğlada biz koymak istedik. Bu anlamlı günde anlamlı tesisi açarken yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Ünlü turizmci Muhittin Ünsal Tülbentçi'nin vasiyeti üzerine yaptırılan su parkının açılış kurdelesini Sunal Tülbentçi, kızları ve torunları ile birlikte kesti. Açılışta Brasil Stars Dans Grubu bir gösteri sunarak, su parkında Latin rüzgarı estirdi.

FOTOĞRAFLI