İZMİR'in Urla İlçesinde yaşayan berber 23 yaşındaki Kadir Sayım, bir haftadır yanında kaldığı, Narlıdere'de oturan babaannesi Zeynep Sayım'ın elini öpüp helallik istedikten sonra, iddiaya göre zeytinlik alanda kendini çamaşır ipiyle zeytin ağacına asarak yaşamına son verdi. Yakınları Kadir Sayım'ın tehdit edildiğini öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Olay Balçova İlçesi'ndeki Kaya Termal Otel'in 200 metre yakınındaki zeytinlik alanda dün akşam saatlerinde meydana geldi. Ailesiyle Urla'da yaşayan ve berber salonunda çalışan Kadir Sayım, bir hafta önce Narlıdere'de oturan babaannesi Zeynep Sayım'ın yanına geldi. Bir süre burada vakit geçiren Sayım, Anneler Günü'nde babaannesi Zeynep Sayım'ın elini öpüp "Anneler günün kutlu olsun babaanne, hakkını helal et. Bu beni son görüşün" dedi. Kadir Sayım daha sonra gözyaşları içinde evden ayrıldı. Akşam saatlerinde baba Sezgin Sayım, gelen bir telefonla adeta yıkıldı. Oğlunun ölüm haberini alan üç çocuk babası Sayım sinir krizi geçirdi. Acılı baba hemen Balçova'daki zeytinlik alanda oğlunun canına kıydığı yere gitti.
Çamaşır ipiyle kendini zeytin ağacına asıp yaşamına son veren Kadir Sayım'ın cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
AİLEDEN TEHDİT İDDİASI
İzmir Adli Tıp Kurumu'dan Kadir Sayım'ın cenazesini teslim alan Sezgin Sayım, oğlunun kimliğini bilmediği kişiler tarafından tehdit edildiğini ve bu kişilerin cep telefonuna sürekli mesaj gönderdiğini, oğlunu ölüme sürüklediklerini öne sürdü. Savcılığa dilekçe veren baba, bu kişilerin belirlenip yakalanmasını istedi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

TH (AÖ/AK) (FOTOĞRAFlı)