MANİSA’da, görme engelli iki oğluyla birlikte yaşadığı tek katlı müstakil evine imar ve ruhsatı olmadığı için 2 yıldır elektrik ve su bağlanmayan 68 yaşındaki Şevket Altıntaş, bu nedenle astım cihazını kullanamadığını belirtip, yetkililerden yardım istedi.
Erzurum’un Tekman İlçesi’nde çiftçilik yapan 3 çocuk babası Şevket Altıntaş, 11 yıl önce eşi Hariye Altıntaş’ın ölümü üzerine görme engelli iki oğluna hem annelik hem de babalık yaptı. Kendisi de ileri düzeyde astım hastası olan Şevket Altıntaş, yaşının ilerlemesi ve hastalığı nedeniyle çalışamamaya başlayınca iki yıl önce Manisa’daki akrabalarının yanına göç etti. Altıntaş, akrabalarının da desteğiyle Spil Mahallesi’nde aldığı bir arsaya tek katlı, dört odalı müstakil bir ev yaptırarak, görme engelli oğulları 35 yaşındaki Medeni ve 36 yaşındaki Tufan Altıntaş ile yaşamaya başladı. Ancak Şevket Altıntaş, evin imarı ve ruhsatı olmaması nedeniyle ne elektrik ne de su bağlatabildi.
İki yıldır, gaz ocağı lambası ışığında oturduklarını belirten Medeni Altıntaş, "İçme ve temizlik suyu ihtiyacımızı komşularımızdan karşılıyoruz. Onlar olmasa burada barınabilmemiz çok zor. Akşamları gaz lambası ışığında oturuyoruz. Görme engelli olmamız nedeniyle ışığın olmaması bizler için çok önemli değil. Ancak, babam bu durumdan çok rahatsız. 5 yıl önce ileri düzeyde astım rahatsızlığı başladı. Bu nedenle zaman zaman nefes almakta zorlandığı oluyor. Elektrik olmadığı için astım cihazını da çalıştıramıyoruz. Bu nedenle babamın hastalığı daha da ilerliyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi hayatımızı kolaylaştıracak hiçbir elektrikli eşyayı da elektrik olmadığı için kullanma şansımız olmuyor" dedi.
Geçimlerini ağebeyiyle birlikte üç ayda bir aldıkları 1200 liralık engelli aylığı ile sağladıklarını da belirten Medeni Altıntaş, "Bizler de artık insan gibi yaşamak istiyoruz. Yetkililerden, görme engelli olduğumuz için bize bir şans verip, elektrik ve suyumuzu bağlamalarını istiyoruz" dedi.
Baba Şevket Altıntaş da en büyük isteğinin astım cihazını kullanıbilmek olduğunu söyledi.