Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL,() Motosikletle Güneydoğu turuna çıkan ancak Şanlıurfa'da cesetleri bulunan iki arkadaştan 32 yaşındaki Engin Öksüz'ün baba ocağında yas var. Acılı baba, oğlunun ölümüyle ilgili olarak "Benim çocuğum Güneydoğu'ya, Akdeniz'e Maraş'a, Mardin'e gidemiyorsa o ülke benim ülkem değildir artık. Bu böyle kalmamalı bunun bir suçlusu sorumlusu mutlaka vardır" diyerek gözyaşı döktü. Oğlunu kaybeden anne Selma Öksüz'de oğlunun ölümünden sorumlu olanların ardından beddua okuyarak, "Bu nasıl bir canavarlıktır" diye ağladı"

İstanbul'dan Güneydoğu turuna çıkan emekli öğretmen Abdullah Türk(51) ve Engin Öksüz'ün (33) Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde metruk bir evde cesetleri bulundu. 33 yaşındaki Engin Öksüz'ün İstanbul'da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Gece 02.00 sıralarında oğullarının ölüm haberini aldıklarını söyleyen baba Hasan Öksüz sorumluların bulunmasını istedi.
GİTMESİNE ENGEL OLAMADIK
Acılı baba gözyaşı dökerek, "18 gün tatilim var deyip eşini ikna ederek gitmek istedi. Aileden kimse gitmesini istemiyordu. Tek başına Karadeniz turu yapacaktı sonra Ispartalı arkadaşı Akdeniz'den dolaşıp gidelim demiş. Çeşitli ısrarlarımıza rağmen önleyemedik. İsteğini kıramadık keşke kırsaydık" dedi.

Hasan Öksüz oğluyla genelde internetten görüştüklerini belirterek, "Motosiklet kullandığı için kaza yapabileceğinden korkarak oğlunu sık sık aramak istemediğini söyleyen Hasan Öksüz, en son aradığımızda ulaşamadık. Pazartesi gün akşam 18.00'dan sonra haber alamadık. Şüphelendiğimiz biri ya da konu yok. Haberi gece 02.00 gibi aldık. Bu olaylar böyle bitmemeli araştırılmalı eğer benim çocuğum Güneydoğu'ya, Akdeniz'e Maraş'a, Mardin'e gidemiyorsa o ülke benim ülkem değildir artık. Bu böyle kalmamalı bunun bir suçlusu sorumlusu mutlaka vardır. Benim oğlum oraya hayatında ilk defa gitti böyle bir kin olmaz bu başka birşey" diyerek sorumluların bulunmasını istedi.
Anne Selma Öksüz'de oğlunun ölümünden sorumlu olanlara beddua okuyarak, "Ben onları görsem kendi ellerimle öldüreceğim. Bu nasıl bir canavarlık benim oğluma kıydılar" diyerek ağladı.

(FOTOĞRAF)