Ali AKSOYER/İSTANBUL() AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) tarafından okullarda uygulanan ve babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen “Baba Destek Programı” mezunu babalar sertifikalarını aldı.

1996 yılından bu yana Türkiye’nin 55 ilinde uygulanan projenin son mezunları Kâğıthane’de bulunan Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray anaokulu öğrenicilerinin babaları oldu. 14 haftalık eğitimlerini tamamlayan babalar sertifikalarını Kâğıthane İl Milli Eğitim müdürü Muhammet Çayır’dan aldı.

“HAYAT DERSLERİ ‘MİNİK KUŞTAN’ DEĞİL AİLEDEN ÖĞRENİLİR”
Çağdaş Yaşam ve Eşref ve Sadullah Kıray anaokulu müdürü Erdoğan Ergin törende konuşmasında   ” Baba Destek Programı (BADEP) babalarda aile içinde çocuklarının gelişimine katkı konusunda farkındalık yaratmayı ve onlara bu konuda bilgi vermeyi amaçlıyor. BADEP, aile içinde demokratik davranışların gelişmesini, babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefliyor” dedi. BADEP eğitmeni Rafet Şentürk ise “Çocuklar, en önemli dersleri minik kuştan değil, kendileri ile birlikte çalışan, onları dinleyen ve onlarla birlikte zaman geçiren sevgi dolu bir ailen öğrenirler” diye konuştu.

BADEP
BADEP, Türkiye’de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş, bilimsel temelli bir eğitim programı .Katılımcı babalar; çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini artıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler alıyor.  Program iki modül halinde 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarının babalarına yönelik olarak uygulanıyor. 14 hafta süren, haftada 2,5 saat süreyle uygulanan bir yetişkin eğitim programı. Program yapılandırılmış bir el kitabı ile BADEP Eğitici Eğitimini tamamlamış MEB öğretmenleri tarafından uygulanıyor.  Baba Destek Programı ile 1996’dan bu yana 2 bin 460 kursla 30 bin 799 babaya ulaşıldığı belirtildi.
ÜCRETSİZ KURSA HERKEZ BAŞVURABİLİR
Tamamen ücretsiz BADEP kurslarına 3-11 yaşlarında çocukları olan her baba katılabiliyor. Katılmak için AÇEV’ e ve Halk Eğitim Merkezlerine ve başvurarak kurs programları hakkında bilgi alınabiliyor.

AA (MK) (FOTOĞRAF)