Balyoz ve Ergenekon davaları sanıkların ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, "Sessiz Çığlık" adını verdikleri eylem için 72. kez Beşiktaş Meydanı'nda bir araya geldi. Gruba Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Fenerbahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı ve sanatçı Altan Erkekli de destek verdi.

“GÜNAHSIZ OLDUKLARI İKTİDAR TARAFINDAN DİLE GETİRİLMEKTE"
“Kumpas, demokratikleşme paketi, yeniden yargılanma, binlerce masum hala tutsak kandırılıyor muyuz???" yazılı pankartın açan aileler adına basın açıklamasını Deniz Kurmay Albay Mehmet Örgen'in kardeşi Nurgün Özelçi okudu. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat davalarının hukuki dayanaktan yoksun siyasi davalar olduğunu ifade eden Özelçi, “17 Aralık 2013 tarihinden itibaren bu davalar kastedilerek orduya kumpas kurulduğu, içerde yatan insanların günahsız olduğu en üst düzeyde iktidar mensupları tarafından sürekli dile getirilmektedir" dedi.
Hapisteki insanların suçsuz olduğuna değinen Nurgün Özelçi, “Özel görevli mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk sürelerinin belirlenmesi ile ilgili düzenlemeden Ergenekon ve Balyoz tutsaklarının yararlanamayacağı önceki gün Adalet Bakanı tarafından açıklanmıştır. Artık tahammül sınırları aşılmıştır. Lütfen gereğini yapınız. Her şeyi yapan iradenin bu masum insanların sesini duymaya mı gücü yetmiyor?" diye konuştu.
Özelçi'nin konuşmasının ardından bazı kadınların ağladığı görüldü. ALTAN ERKEKLİ: AYDINLIK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR
Basın açıklamasının ardından konuşan oyuncu Altan Erkekli, 3 yıldır meydanlardan haykırıldığını ifade ederek, “Hep birlikte yüreğinizdeki bu acıyı bizler de çoğaltmaya çalışıyoruz. Ama tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ayrılık zor ve yaman bir kelimedir. Hele bu ayrılığın arasına demir parmaklıklar arasında bıraktığımız onurlarıyla, haysiyetleriyle, sahte belgelerle, düzmecelerle, iftiralarla hayatları karartılmaya çalışan insanlar, onlar çok değerli komutanlar, subaylar, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ordunun subayları, onlar bu üzüntüyle bu acıyla ülkenin aydınlık geleceğine bir meşale olacaklar. Her gecenin bir sabahı var. Aydınlık günler bizi bekliyor" diye konuştu. Erkekli, konuşmasının ardından Nazım Hikmet'in 'Vatan Haini' şiirini okudu. Basın açıklamasının ardından “3. Defa adaletin ruhuna lokma" denilerek vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı. AZİZ YILDIRIM: TEMİZ OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ
Ailelerin yaptığı basın açıklamasının ardından meydana gelen Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım, "Hepinize iyi günler diliyorum. Hepinize geçmiş olsun. Buraya acınızı paylaşmak için arkadaşlarla geldik. Buradan maça gideceğiz, çok kısa kalacağız burada. Ama inanıyorum ki kısa zamanda hepimizin acıları bitecektir. Hepimiz gerçek yargıda yargılanarak temiz olduğumuzu bu ülkede göstereceğiz. Hepinize tekrar geçmiş olsun diyorum, Allah razı olsun" diye konuştu. Avukatlarının yeniden yargılanması için mahkemeye talepte bulunduğu hatırlatılan Yıldırım, "Haberim yok" dedi.
Aziz Yıldırım aracına binerek alandan ayrıldı. Aziz Yıldırım, futbolda şike davasında 6 yıl 3 aylık hapis cezası almış. Cezası Yargıtay 5. Dairesi tarafından da onanmıştı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)