KAYSERİ'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler, ülkelerini tanıtmak amacıyla 'Azerbaycan Tanıtım Programı' düzenledi.
Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği'nde gerçekleşen programda Azeri kültürüne ait çeşitli yemekler yapılarak misafirlere ikram edildi. Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut,özellikle 3-4-5 Mayıs 2014'te Kayseri Meydan Parkı'nda gerçekleştirmeyi planladıkları 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın çok önemli olduğunu söyleyen Mücahit Bulut, "Yaşadığımız şu günlerde insanlığın her şeyden çok sevgi, barış ve hoşgörüye ihtiyacı var. Yaklaşık 73 ülkeden öğrenci ile yürüttüğümüz faaliyetler inşallah insanlığın huzura kavuşacağı günlerin müjdeleyicisi olacak" dedi.
Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın ise daha önce Afganistan, Somali, Filistin, Kazakistan, Moğolistan, Endenozya, Fas, Yemen gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeden misafir öğrenciler ile bu tür kültürel tanıtım faaliyetleri düzenlediklerini belirtti.
Etkinlikte Azerbaycanlı Yüksek Lisans öğrencisi Tural Latifov Azerbaycan ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Program Orta Afrikalı El-Habib'in yaptığı yemek duası ile son buldu.