AZERBAYCAN Milli Kahramanı Gazi İbad Hüseyinli, Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde 'Karabağ Savaşı öncesinde ve sonrasında neler oldu' konulu konferans verdi.
Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve Belediye Başkanı Recep Özkan’ı makamında ziyaret eden İbad Hüseyinli tarihi Develi Lisesini de gezdi. Daha sonra burada Karabağ savaşıyla ilgili konferans düzenlendi. Konferansa Belediye Başkanı Recep Özkan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut, İl Genel Meclis üyesi Fazlı Özkara, öğretmenler ve  öğrencilerle vatandaşlar katıldı.
Azerbaycanlı Atilla Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud konuşmasında, Gazi İbad Hüseyinli'nin tarihe adlarını silinmez harflerle yazdırdığını belirterek, ''Dünyaya mertlik ve kahramanlık dersi veren unutulmaz kahramanlardan biri de İbad Hüseyinli'ydi. Azerbaycan topraklarının bütünlüğü uğruna, göğsünü kurşunlara siper ederek vuruşan ve kahramanlığı ile 'Azerbaycan Bayrağı' madalyası ile ödüllendirilen; Karabağ savaşında keşif kuvvetleri komutanlığı yapan özel görevli keşifçi İbad Hüseyinli’dir. Karabağ savaşında gönüllü grup oluşturarak, Azerbaycan topraklarının korunmasında etkin görev yaptı'' dedi.
Azerbaycan Milli Gazisi İbad Hüseyinli Karabağ savaşı öncesi ve sonrasını kapsayan hatıralarını anlattı. Konferans sonrası Belediye Başkanı Recep Özkan tarafından İbad Hüseyinli’ye plaket verdi.
VALİYE ZİYARET
Azerbaycan Milli Gazisi İbad Hüseyinli, Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud ile Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) Başkanı Emel Demirezen, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Hüseyinli okullarda konferanslar vermek ve bazı şiir programları gibi kültürel faaliyetlerde bulunmak, Karabağ'da yaşanan Ermeni zulmü konularında bilgi vermek için Kayseri’ye geldiklerini söyledi.
Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Düzgün ise Azerbaycan ile Türkiye’nin iki devlet, tek millet olduğunu ve birbirlerine sıkıca bağlı olduklarını dile getirdi. Türkiye ve Azerbaycan ile ilgili geçmişte yaşanan olayların vatan topraklarının ne kadar zor şartlarda kazanıldığının da göstergesi olduğunu ifade eden Vali Düzgün, “Allah bir daha o acıları yaşatmasın. Huzur ve barış içinde insanlarımız yaşasın” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan Karabağ Milli Gazisi İbad Hüseyinli, Vali Düzgün’e günün anısına ülkenin bağımsızlığını temsil eden yıldız kristal hediye etti. Vali Düzgün de misafirlerine Kayseri’yi simgeleyen kristal saat kulesi hediye etti.

CZ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)