GİRESUN Belediye Meclisi, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva’ya, hemşehrilik beratı verdi.
Bir otelde düzenlenen fahri hemşehrilik beratı takdim töreninde konuşan Giresun'un CHP'l Belediye Başkanı Kerim Aksu, Azerbaycan ve Türkiye’nin tek millet iki devlet olduğunu belirterek, “Azerbaycan’da bir kardeş şehrimiz var. Bir süre önce ziyaret ettim. Bizim onlardan, onların da bizden bir farkı yok. Oraya gittiğimde sanki Türkiye’nin başka bir şehrine gitmiş gibi oldum, yabancılık çekmedim. Paşayeva Azerbaycan’a ve Türklere büyük katkı yapmış bir insan. Paşayeva’nın bizimle ilgili yazdıklarını okurken gerçekten çok duygulandım. Ben de Azerbaycan’ı vatandaşı olacak kadar seviyorum. Kendisine bu beratı vermekten onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Paşayeva ise Türkiye’yi hep ülkesi olarak gördüğünü ve elinden geleni Türkiye için de dünyanın her yerinde yaptığını ifade ederek şunları söyledi:
“Azerbaycan’ı ne kadar sevdimse Türkiye’yi de o kadar sevdim. Hiç ayrım yapmadım. Büyüyen nesillerimizin de bunu ayırmaması gerekir. Ama insanlar var ki, bazı şeyleri daha fazla sevdirir. Bana Giresun’u sevdiren insanların başında sayın rektörümüz, benim güzel bacım geliyor. Benim bacım sizi tanıttı ama siz sevdirdiniz. İnsanlar kucaklarını açtı. Sokakta sanki Azerbaycan’ın bir bölgesinde geziyor gibi hissettim. Çok sevgi dolu insanlar tanıdım. Giresun’un farklı bir ruhu var. Giresunlu olmaktan çok mutluyum. Sizin hakkınızı savunan bir hemşehriniz var. Bir Türk kızı ve Giresunlu olmaktan çok mutluyum.”
Tören, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Vasıf Hasanoğlu’nun piyano resitali ve Azerbaycan ile Türkiye’ye ait türkülerin söylenmesi, Ganire Paşayeva ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın Giresun karşılaması ile Azeri dansı yapmalarının ardından sona erdi.