Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, meclisin aldığı kararla Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya 'Fahri Hemşehrilik Beratı' verdi. Bolu Belediyesi Meclisi, 27-29 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ndeki katkılarından dolayı Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya fahri hemşehrilik beratı verilmesine karar verdi. Bolu Belediyesi'ni ziyaret eden Ganire Paşayeva çiçeklerle karşılandı. Ganire Paşayeva, Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Fahri hemşehrilik beratını Alaaddin Yılmaz'dan alan Ganire Paşayeva, Bolu ile hemşehri olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Artık Türk milletlerini bir araya toplamak için el ele verip, var gücümüzle çalışma zamanıdır. Bolu, Türk tarihimizin çok önemli bir parçasıdır. Bizim hep sevgiyle andığımız güzel bir bölgemiz. Bolu, Köroğlu ve nevruz tepesi ile çok önemli bir şehir. Köroğlu bizi birleştiren bir değer. Bolu'nun fahri hemşerisi olmak onur verici bir görev, bu görevin hakkını layıkıyla vermeyi Allah bana nasip etsin. Kendimi hep Bolulu gibi hissetim, artık bir misyonumda var. Bolu'nun Türk dünyasına tanıtılması için elimden geleni yapacağım" dedi.
Ganire Paşayeva'nın Türk dünyasındaki problemlere kendini adadığını söyleyen Yılmaz ise şöyle konuştu:
"Ganire Paşayeva Türk dünyasının birlikte hareket etmesi için bütün birikimini harcıyor. Bizim hedefimiz Türk dünyasını bir araya getirmektir. Uluslararası Köroğlu Festivalleri devam edecek. Bizim Azerbaycan ile bağlarımız ve gönül birlikteliklerimiz hiçbir zaman kopmadı. İlimizin tanıtımında çok büyük emeği geçen Ganire Paşayeva'ya çok teşekkür ediyorum. Gönül birliği, huzur birliği ve oy birliği ile beratın verilmesinde emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum."
Paşayeva ve beraberindekiler ziyaretin ardından Bolu'nun simgesi haline gelen Köroğlu heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

MY(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)