Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Liman Başkanı Hüseyin Demir'in öncülüğünde anıta çelenk sundu. Atatürk ve deniz şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan tören, Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden Sıla Paydan ve Barış Geren'in okuduğu şiirler ile devam etti. Yolcu motoru iskelesinde hazır bekletilen sahil güvenlik botuyla hazırlanan çelenk, şehit denizcilerin ruhuna ithafen ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı.
Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Piri Reis'in haritalarının sergilendiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki serginin açılışının ardından yarışmalara geçildi. Ayvalık'taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramın etkinliklerinde her yıl olduğu gibi 100 metre Serbest Yıldızlar, 100 metre Serbest Gençler, 100 metre Serbest Büyükler yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve Marina ile Cumhuriyet Meydanı arasında kano yarışı ve denizden ördek kapma yarışları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
4'ÜNCÜ KEZ YAĞLI DİREK BİRİNCİSİ OLDU
Ayvalık'taki Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda her yıl olduğu gibi en büyük ilgiyi yağlı direkten bayrak alma yarışı gördü. Son derece çekişmeli, geçen yarışmada yağlı direğin ucundaki bayrağı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Selahattin Yıldız aldı. Yıldız'ın 4'üncü kez yağlı direk yarışını kazandığı öğrenildi. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların hediyeleri Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'Lİ Rahmi Gençer ve Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir tarafından verildi.
MİLLİ ATLETLERDEN KUPA JESTİ
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde, katıldıkları yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarda elde ettikleri büyük başarılarla Türkiye'nin ve dolayısıyla Ayvalık'ın göğsünü kabartan Ayvalık Atletizm Kulübü'nün milli sporcuları ise son katıldıkları Adapazarı'ndaki Kulüplerarası Yürüyüş Türkiye Şampiyonası finalinde birincilik kupalarıyla törene katılması ise başta protokol üyeleri olmak üzere vatandaşlar tarafından alkışlandı.
FOTOĞRAFLI