BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen mitingde, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bir gösterici tarafından Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi.
Türk bayrağına saygı mitingi için CHP, MHP, DSP, AK Parti, İşçi Partisi, Türk Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TÜRKAV, ÇYDD, ADD ve Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 400 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mitingde hükümet ve terör örgütü sloganlarla protesto edildi.
Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Ekrem Şevik, sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Türk milletinin bağımsızlığının simgesi olan bayrağının yere düşmeyeceğini söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, "Bizim bayrağımızın yasaları vardır. Biz ulusça Türk devletlerinin tarih boyunca şerefle taşıdığı tüm bayraklara saygı duymaktayız. Bugün bayrağımıza yapılan bu çirkin hareketin kendi ülkemiz içerisinde olması bize daha da büyük bir üzüntü veriyor. Ama şu kesinlikle bilinmelidir ki, bu bayrak hiçbir zaman göklerden inmeyecektir" dedi. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, "Bir ulusun bayrağı, varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Bayrak olmadan ulusal bağımsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bayrağa saygı duymak ve saygı duyulmasını sağlamak görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmek için ölüm bile bahane değildir. Bayrak bizim için mavi göklerin beyaz ve kızıl süsüdür. Bayrak bizim için kız kardeşimizin gelinliği, şehidimin son örtüsüdür. Ülkemizin ve milletimizin ortak değeri olan bayrağımızı itibarsızlaştırmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir" diye konuştu. İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, "Bayrağı indiren kaç yaşındaydı, Asker bu yüzden bir şey yapmadı soruları, hep açılım sürecinin sonuçlarıdır. Türk Bayrağı 200 yıldır emperyalizm ile mücadelenin, Atatürk'ün, 'Bağımsızlık benim karakterimdir' sözünün ve egemenliğin sembolüdür" diye konuştu. Türk Bayrağına yapılan saldırının devlete ve millete yapıldığını savunan ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç de "Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Çadırdan bozma mahkemelerde PKK'lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır" dedi.
Gençliğe Hitabe'nin okunmasının ardından alanı dolduran grup, sessizce dağıldı.

(FOTOĞRAF)