MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, ilik kanseri tedavisi görürken yaşamını yitiren Fransız vatandaşı 84 yaşındaki Louis Auguste Thomas, eşinin isteği üzerine Hıristiyan olmasına rağmen İslami kurallara göre defnedildi. Eşi Josiane Thomas, "Her inançtan insan olabilir ama yaratan Allah birdir" dedi.
Armutalan Mahallesi'nde 19 yıldır eşiyle yerleşik yaşayan elektrik mühendisi Fransız Louis Auguste Thomas, bir yıl önce ilik kanseri tedavisi görmeye başladı. Louis Auguste Thomas, dün yaşamını yitirdi. Hıristiyanlığın Katolik mezhebinden olmasına rağmen, eşi 73 yaşındaki Josiane Thomas, kocasının İslami usullere göre defnedilmesini istedi. Bunun üzerine Louis Auguste Thomas'ın cenazesi, İslami usule göre yıkanarak, kefenlendi. Ardından Marmaris Belediyesi'nin nakil aracıyla Louis Auguste Thomas'ın cenazesi, evinin önüne getirildi. Akrabaları, yabancı yerleşik yaşayanlar ve mahalle sakinlerininin katılımıyla burada cenaze namazı kılındı. Sonrasında Armutalan Şehir Mezarlığı'nda bulunan Yabancılar Mezarlığı'na götürülen Louis Auguste Thomas'ın cenazesi, imamın dualarıyla toprağa verildi.
JOSİANE THOMAS, "ALLAH BİRDİR"
Cenaze sonrası açıklama yapan eşi gibi elektrik mühendisi Fransız Josiane Thomas, "Müslüman, Hıristiyan ve Museviler gibi, her inançtan insan olabilir ama Allah birdir. Allah bir olduğu için İslami usule göre defin işlemleri yapıldı" dedi. Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz, "Önemli olan insanların inançlarıdır. Müslüman olmayan biri için cenaze namazı kılınabilir, İslami kurallara göre defin yapılabilir. Önemli olan insanın içindeki niyetidir" dedi.

AG (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)