BURSA'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ovakorusu Ayı Barınağı'nda kış için hazırlıklar başladı. Barınaktaki 75 ayı, kış uykusuna girene kadar özel beslenme prgramı uygulanıyor. Aralık ayında kış uykusuna yatacak ayılara bakıcıları yoğun ilgi gösteriyor.
Sokaklarda oynatılan ayıların toplatılması için 1994 yılında başlatılan çalışma kapsamında, 1996 yılında Karacabey İlçesi'ndeki 4.5 hektarlık alanda kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı'nda 75 ayı koruma altında tutuluyor. Ayıların rehabilite edildiği ve doğal ortamlarına alıştığı barınakta, aralarında Rize'den getirilen 'Datvi', gözleri görmeyen 'Pamuk'un yanı sıra son olarak Zonguldak'tan getirilen 'Onur' ve 'Umut' adlı ayılar da bulunuyor. Barınağa 5 ay önce getirilen 8 aylık 'Şirin' adlı yavru ayı ise merkezin maskotu oldu. Bakıcısıyla bol bol oyunlar oynayan Şirin'in bakıcısının kovasındaki elmaları yemesi ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Ayıların rehabilitasyonu kadar beslenmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen barınak yetkilileri, hayvanların aralık ayında başlayacakları kış uykusu öncesi yiyecekleri besinleri hazırladıklarını söylediler. Kış ayına özel ekmek tüketimine ağırlık verdiklerini belirten yetkililer, "Ayılar günde 150 ekmek yiyorlar. Kış mevsimi için eti azalttık. Kış uykusuna girene kadar 3 ton elma, 3 ton armut, 2 ton havuç tüketecekler" ifadelerini kullandılar.