Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS'ın Susuz ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasında bulunan Aygır Gölü'nün turizme kazandırılması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Aygır Gölü'nün turizme kazandırılması için Aygır Gölü Kıyısı ve Çevre Köyleri Dayanışma Platformu tarafından bu yıl 5'inci Agok Şenliği düzenlendi. Kadife ördeklerin üreme alanı olan ve çok sayıda balığın yaşadığı gölde, kayık turları yapılıyor. Kış aylarında gölde oluşan kalın buz tabakaları ilkbaharda çözülmeye başlıyor. Çözülen buz tabakalarının birbirine çarpmasıyla ortaya çıkan seslerin at kişnemesine benzemesi nedeniyle adına Aygır Gölü deniliyor. Bir rivayete göre de bölgede uzun süre kalan Rusların tarımda sıkça kullandıkları atların bu gölde su ihtiyaçlarını karşılamaları nedeniyle Aygır Gölü adını aldı.
Volkanik set gölü olan ve kar sularından, göl çanağındaki kaynaklardan beslenen Aygır Gölü'nde buluşan vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldur. Gölde kayık turu yapıp, atlarıyla göle girdiler. Halaylar çekip, türküler söyleyip, piknik yapan vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI