AYDIN Belediyesi ve Aydın Karadenizliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 1’inci Karadeniz Hamsi Festivali’nde Giresun’dan getirilen 5 ton hamsi vatandaşlara dağıtıldı. Renkli gösterilere sahne olan alanda hem horon tepildi, hem Aydın zeybeği oynandı.
Eski otogar alanında düzenlenen 1’inci Karadeniz Hamsi Festivali’ne, TBMM İdari Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP’li Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yaşayan ve çevre illerden gelen Karadenizlilerin yanı sıra çok sayıda Aydınlı katıldı.
Aydın ve çevresinde yaşayan Karadenizlileri buluşturmak ve Egelilerle kaynaştırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Aydın Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Rasim Kılıç, daha önce de Aydın’da Karadenizliler günleri düzenlediklerini, fakat bu sefer bütün kesimlerin bir arada olmasını amaçladıklarını söyledi. Böyle bir şölen düzenleyerek Karadeniz ile Ege arasında gönül bağı kurmak istediklerini belirten Kılıç, “İlçeleri ile beraber Aydın’da yaklaşık 4 bin aileden oluşan Karadeniz kökenli hemşehrimiz var. Onlar artık Aydınlı. Ancak kendi kültürlerinin de tanıtılmasını istiyorlar. Biz de bu kültürleri kaynaştırmak adına Hamsi Şöleni yapmak istedik. Bu alana bakınca bunu başardığımıza inanıyorum” dedi.
Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da gelecek yıllarda bu şöleni tekrar ettirmeyi planladıklarını belirterek katılan herkese teşekkür etti. Etkinlikte, Zeynep Başkan ve Enver Turan, Karadeniz ezgileriyle sahne aldı. Hamsi dağıtımı sırasında izdiham yaşanırken, vatandaşlar balık ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

CU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)