AYDINLI sanatçı Yeşim Taner, üzerinde Hz. İsa’nın iki ayrı resmi bulunan tabloyu Papa Francisco’ya hediye etti. Tasarladığı tablonun adını, 'Dünya barışı ve din kardeşliği' koyan Taner, daha önce de Almanya Başbakanı Merkel ve ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’ya da kendi tasarımlarından hediye gönderdi.
Tasarım sanatçısı 50 yaşındaki Yeşim Taner, adını, 'Dünya barışı ve din kardeşliği' koyduğu tablosunu Vatikan’a Papa Francisco’ya hediye olarak gönderdi. Tasarladığı tablo hakkında bilgi veren Taner, tablonun içerisinde iki farklı Hz. İsa görünümünün yer aldığını söyledi. Taner, "Bu tabloyu çalışmam bir hafta sürdü. Resmin etrafında cam sıvı boyası kullandım. Tablonun etrafına 4 fosfor taşı işledim. Bu taşlar İslamiyet, Hıristiyanlık, Musevilik, Yahudilik dinlerini simgeliyor. Tablonun daha güzel görünümlü olması için bir çerçevenin içerisinde yer almasını düşündüm" dedi.
MERKEL VE OBAMA’NIN EŞİNE DE HEDİYELER GÖNDERDİ
Aydınlı tasarım sanatçısı Yeşim Taner, kendi tasarladığı ürünlerini daha önce de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’ya da gönderdiğini söyledi. Taner, 2009 yılında Obama’ya inci mercan kolye hediye ettiğini belirterek "Yaklaşık 2 ay önce Almanya Başbakanı Merkel’e doğum tarihi olan 17 Temmuz’da kolye ve bileklik gönderdim. Merkel de bana bir teşekkür mektubu yolladı" diye konuştu.