Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu’na ait seçim otobüslerinin Atatürk Kent Meydanı’nda müzik yayını yapmasına tepki gösteren, aralarında ülkücülerin de bulunduğu bir grup, dün Niğde'deki silahlı saldırıda bir polis ve askerin öldürüldüğünü belirtip, “Şehit var” diyerek müzik yayının durdurulmasını istedi. Grup ile belediye görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
MHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak’ın, Atatürk Kent Meydanı ihalesi ile ilgili basın açıklaması yapacağı meydan yakınlarında, Aydın Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’na ait seçim otobüslerinden müzik yayını yapılmaya başlandı. Bey Camii önünde otobüsü durduran, aralarında Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Ali Özer’in de bulunduğu grup, dün Niğde'deki silahlı saldırıda bir polis ve askerin öldürüldüğünü belirtip, “Şehitlerimiz var. Müzik yayını yapmayın” diyerek araç görevlilerini uyardı. Uyarıya rağmen müzik yayının sürdürülmesi üzerine, görevliler ile grup arasında gerginlik yaşandı. Araya giren polis, müzik yayını durdurup, otobüsü uzaklaştırdı.
MÜZİK YAYINI MEYDANDA BAŞLADI
Gerginliğin sona ermesinden bir süre sonra bu kez de Atatürk Kent Meydanı’nda belediyeye ait ses sisteminden müzik yayını yapılmaya başlandı. Müzik yayınının durdurulması için kontrol merkezine giden MHP’li yöneticilerin bu talebinin de geri çevrilmesi üzerine, bir partili binanın çatısına çıkarak, hoporlörlerin kablolarını çıkardı. Belediye görevlilerinin tepki göstermesi üzerine ülkücülerin bulunduğu grup kontrol odasına girdi. Çevik Kuvvet polislerinin araya girmesiyle grup dağıtıldı. Çevik Kuvvet, yaklaşık bir saat, bina etrafında güvenlik önlemi aldı.

CU(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)