Cem ULUCAN/ AYDIN, () - BAŞBAKAN ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın İstasyon Meydanı'nda yapacağı miting öncesi TGB üyesi 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin aileleri olaya tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Aydın İstasyon Meydanı'nda miting düzenleyecek olan Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı alanda güvenlik önlemleri alındı. Önlemler sırasında saat 23.00 sıralarında bir kafeteryada oturan ve TGB üyesi oldukları öğrenilen S.D. (21), T.A. (17), S.A. (19), C.Ç. (21), U.A. (21), M.C. U. (18), Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaşı küçük olan T.A., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, diğer 5 şüpheli ise Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
AİLELER TEPKİLİ
Gözaltına alınan M.C.U.'nun annesi Arzu Başbay (40), "Kızım ve arkadaşları daha gerçekleşmemiş bir eylem öncesi gözaltına alındı. Bu demokratik değil" diyerek tepki gösterdi. Gözaltına alınan TGB'liler sağlık raporuna götürülürken, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Baskılar bizi yıldıramaz' diye slogan attı.

FOTOĞRAFLI