AYDINLI hayvanseverler, Eskişehir’deki evinde bir kediyi bıçaklayarak öldürmekle suçlanan üniversite öğrencisi başta olmak üzere hayvana yönelik şiddete karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Hayvanlara yönelik kötü muamelenin de Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesi talep edildi.

Aydın’da Zafer Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde pankartlarla, sloganlar eşliğinde İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü. Kortejin en ön sırasında, hayvanseverlerin yanlarında getirdiği hayvanlar da yer aldı. Topluluk, “Hayvana uzanan eller kırılsın”, “Hayvan sevmeyen, insan sevemez”, “Sevmiyor olman, öldürmeni gerektirmez” ve “Hükümet hayvanına sahip çık” sloganları atarak yürüdü. Eskişehir’de ortaya çıkan görüntülere tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe, Türk Chopper Aydın Grubu üyesi çok sayıda motosiklet tutkunu da destek verdi. Grup üyeleri, motosikletleri üzerinde hayvanları taşıdı.

Yürüyüşün ardından grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Aydın İl Hayvan Hakları Komisyonu üyesi ve Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, uzun süredir hayvanlara yönelik işlenen suç ve yapılan işkencelerin Kabahatler Kanunu kapsamından çıkarılıp, Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Bugüne kadar bu konuda herhangi bir adım atılmadığını belirten Tekinbaş, Eskişehir’de yaşanan olayın sabırlarını taşırdığını söyledi.

Yürüyüşe boynunda “Dünya sadece insanlara ait değildir” yazılı not bulunan köpeği ile katılan Fatoş Korkamaz da, “Dünya sadece insanlara ait değil. Eskişehir’de ortaya çıkan görüntüler vahşice ve hiçbir canlının hak etmediği şekilde bir muamele bu. Kim olursa olsun hiçbir insanın, hiçbir canlının başka bir canlıya o şekilde davranmaya hakkı yok" dedi

Hayvanların hayatın bir parçası olduğuna işaret eden Türk Chopper Aydın Grubu üyesi Hasan Haşimoğlu da “Onlar da bizim gibi birer birey ve canlı. Hayvana zarar vermenin, insana zarar vermekle aynı duygu olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden hayvana yapılan şiddeti Türk Chopper Grubu olarak kınıyoruz ve destek vermek için buradayız” dedi.

Topluluk, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.