AYDIN’da polis, trafik kazasında yaralanan iki kişiden birinin belindeki tabancayı ambulansta almak isteyince arbede çıktı. Yaralı ve yakınları polisleri çağırdığını ileri sürdükleri 112 Acil servis ekibinde görevli acil tıp teknikeri Müzeyyen Özer ile ambulans şoförü Erdal Kabacalıoğlu’nu dövdü. Sağlık ekibi, kendilerine saldıran yaralı ve ailesinden şikayetçi olurken, Sağlık-Sen olayı kınadı.
Köşk’e bağlı Yavuzköy Köyü yakınlarındaki bir trafik kazası ihbarını alan şoför Erdal Kabacalıoğlu ile Acil Tıp Teknikerleri (ATT) Müzeyyen Özer ve Osman Şener Rüzgar’dan oluşan 112 Acil Servis ekibi, bölgeye hareket etti. 112 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarla birlikte bölgeye polis ekibi de sevk edildi. Kazada yaralanan iki kişiye ilk müdahale olay yerinde yapılıp, ambulansa alındı. Bu sırada polis, yaralalılardan B.D.’nin belindeki tabancayı farketti. Polis, askerden izinli geldiği öğrenilen B.D.’nin üzerindeki ruhsatsız olduğu belirlenen tabancayı almak istedi. Ancak, B.D. ve bu sırada gelen ve ambulansa giren yakınları engel olmak isteyince arbede yaşandı. Polis ve B.D.’nin yakınları bir süre sonra ambulanstan inip, dışarda tartışmaya devam etti. Yaralı B.D., bu sırada, iddiaya göre, “Polisleri sen çağırdın” diyerek, acil tıp teknikeri Özer’e tokat attı. Bir yaralı yakını da ambulansı bir an önce uzaklaştırmasını istediği şoför Kabacalıoğlu’nun baş ve omzuna tekme attı. Saldırıya rağmen 112 Acil Servis ekipleri, iki yaralıyı Aydın Devlet Hastanesi’ne götürüp, tedavilerinin yapılmasını sağladı. Sağlık ekibi daha sonra üyesi oldukları Sağlık-Sen’in kendilerine sağladığı avukat desteğiyle polis merkezine gidip, yaralı B.D. ve yakınlarından şikayetçi oldu.
SAĞLIK-SEN’DEN SALDIRIYA KINAMA
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, adli süreçte yalnız bırakmadığı 112 ekibini, görev yaptıkları Köşk 112 Acil Servis İstasyonu’nda ziyaret edip, saldırıyı kınadı. Yardım çağrısına en kısa sürede müdahale etmek isterken saldırıya maruz kalınmasını sert bir dille eleştiren Karaer, “Son zamanlarda sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınları tarafından yöneltilen sözlü ve fiili şiddetin gün geçtikçe arttığını görmekteyiz. Bu anlamda Aydın ilimizde de üzücü bir olay daha yaşanmıştır. Köşk 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken bu tür bir saldırıya uğraması insanlık adına utanç vericidir. Uzun süredir mücadele verdiğimiz Sağlıkta Şiddet Yasası Meclis’te görüşüldü ancak bizim istediğimiz gibi çıkmadı. Şiddet olaylarına karışanların tutuklanmasını ve yargılanma bitinceye kadar tutuk halinin devam etmesini istiyoruz. Sağlık-Sen olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Onlara maddi ve manevi tüm desteği sonuna kadar vereceğiz” dedi.