Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () ANADOLU Gençlik Derneği (AGD), 31 Mayıs saat 04.00'da Ayasofya'nın ibadete açılması için 'Ayasofya Camii’nde Buluşuyoruz-Seccadeni al gel' başlıklı eylem yapacak.
İstanbul’un fethinin 561. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek eyleme ilişkin açıklama yapan AGD Başkanı Salih Turhan, "Bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nde (ASKON) konuyla ilişkin açıklama yapan Salih Turhan, eylemin 31 Mayıs Cumartesi günü olacağını, etkinliğe Dünya Kuran-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Abdurrahman Sadien ve Kabe İmamı Abdullah Basfar’in de katılacağını belirtti. 1934’de hukuksuz bir şekilde bakanlar kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya’nın yeniden cami olarak faaliyet göstermesi için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Turhan, şöyle konuştu:

 "İstanbulumuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünü timsali bir şehirdir, aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbulumuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın batılı kuşatmasıdır. -Bu ifade de Erbakan Hocamızın ifadesidir- İslam’ın Avrupa’daki tacıdır. İstanbul’un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. 1934’te hukuksuz bir şekilde bakanlar kurulun kararıyla müze haline getirilen Ayasofya, yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya Camii meselesi aynen Mescid-i Aksa gibi ümmete şümul bir meseledir. Ayasofya Camii minarelerinde okunacak ezanların şehadetleri tüm Müslümanların yüreklerinde bir sürur oluşturacaktır."

40 senedir Ayasofya’nın cami olarak açılması için mücadele verdiklerini söyleyen Salih Turhan, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz. İstanbul’un fethinin 561. Yıl dönümünde de Ayasofya Camii’nin açılması konusundaki gayretlerimiz sürmektedir." ifadelerini kullandı.

ET (MK) (FOTOĞRAF)