DÜNYANIN en önemli kış turizm merkezlerinin bulunduğu Avusturya'daki kayak merkezlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri, Erciyes'i görmek için Kayseri'ye geldi. Konuk iş adamları, Erciyes'in birkaç sene içinde muazzam bir kayak merkezi olacağını söyledi.
Gondola binerek zirveye yakın istasyonlara çıkan ve pistleri inceleyen, ardında da kayak yapan Avusturyalı iş adamları Erciyes'e hayran kaldı. Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, 10 kayak merkezinin yöneticisine Erciyes'teki tesisleri gezdirdi ve maket üzerinde Erciyes Master Planı hakkında bilgi verdi.
Avusturya heyetinde yer alan Skidata AG Yönetim Kurulu Başkanı Franz Holzer, 25 farklı noktada ticaret yapan ve 600 işletmesi bulunan uluslararası bir firma olduklarını belirtti. Dünya çapındaki kayak merkezlerini gezdiklerini ifade eden Holzer, "Kayseri'deki kış turizmine yönelik gelişmelerden dolayı Erciyes'e geldik. Çok etkilendik. Erciyes'in birkaç sene sonra muazzam bir kayak merkezi olacağını düşünüyorum" dedi.
Avusturyalı iş adamlarından Franz Padinger de 2000 yılından beri Erciyes'e geldiğini ve her gelişinde gördüğü değişimden dolayı çok etkilendiğini belirtti.
Kış turizminin bilirkişisi denilebilecek iş adamlarını Erciyes'te ağırlayan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı da Erciyes'in yavaş yavaş dünya çapında ismini duyurmaya başladığını belirtti. Tur operatörlerin Erciyes'i paketlerine dahil ettiklerini ve önümüzdeki yıllardan itibaren Erciyes'i çok ciddi bir turist kitlesinin ziyaret edeceğini ifade eden Cıngı, "Avusturyalı misafirler Alpler'de kayak merkezi sahibi olan kişiler. Dünyanın kayak sektöründeki yüzde 25 ağırlığını Avusturya karşılıyor. Çalışmalarımız orada duyulduğu için geldiler ve hakikaten büyülendiler. Özellikle belediyenin böylesi devasa bir yatırıma girmiş olması kendilerini çok şaşırttı, çünkü Avrupa'da bu işler özel sektörce yapılıyor. Pistlerimizi, pistlerin entegrasyonunu ve istasyonlarımızı çok beğendiler. Sektörün bilirkişilerinden beğeni almak biri çok mutlu etti" diye konuştu.

DÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)