ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi’ne üye bir grup avukat, Kandıra T Tipi Cezaevi önünde, cezaevlerinde ses ve görüntü kontrolünün sağlanacak şekilde dizayn edilen avukat görüş odalarına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan avukat Yelvi Doğan, avukat ile müvekkil görüşmelerinin mesleki sır olduğunu, gözetlenemeyeceğini ve dinlenemeyeceğini söyledi. 
İstanbul’dan otobüsle Kandıra T Tipi Cezaevi önüne gelen 20 kişilik Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'ne bağlı avukatlar adına açıklama yapan derneğin Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi Avukat Yelvi Doğan, “Duvarları boylu boyunca kırılıp üç tarafı camla kaplanan, ses ve görüntü denetimini mümkün kılacak şekilde yeniden dizayn edilen avukat görüş odaları, müvekkil ve avukat arasındaki tüm mahremiyeti ortadan kaldırmıştır“ dedi.
Bu uygulamanın avukatlara ve onların temsil ettiği yargının savunma ayağına saldırı olduğunu iddia eden Yelvi Doğan şöyle devam etti:
“Her konuşulanın duyulabildiği, her hareketin görülebildiği ve kısaca hayatın her alanının denetim altına alınmak istendiği iktidar anlayışının bir tezahürü olarak, avukat ile müvekkil görüşmeleri de bu denetimden nasibini almıştır. Savunma hakkına ağır bir darbe vuran bu uygulamayla ilgili olarak her alanda mücadele edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.