ŞIRNAK'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın 2. yıldönümü dolayısıyla Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, adliye önünde bir araya gelerek, olayda sorumluluğu olanların adalet önüne çıkarılmasını istedi. Adliye önünde basın açıklamasına izin verilmeyeceği yönünde kendilerini uyaran polise avukat Hüseyin Boğatekin, "Bir avukatın adliye önünde eylem yapmasından daha doğal ne var. Nerede yapalım? Futbol sahasında mı?" diye tepki gösterdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde basın açıklamalarına izin verilmeyen alanda toplanan avukatlar, "Suç: kaatliam, fail: devlet. Roboski'nin hesabını soracağız" yazılı pankart açtılar. "FUTBOL SAHASINDA MI YAPALIM?"
Pankart açan avukatlara, polisler başsavcılığın talimatı olduğunu ve adliye önünde açıklama yapamayacaklarını söyledi. Buna tepki gösteren avukat Hüseyin Boğatekin ise, "Bir avukatın adliye önünde eylem yapmasından daha doğal ne var. Nerede yapalım? Futbol sahasında mı?" diye karşılık verdi. Kısa süren tartışmanın ardından avukatlar, adliyenin önünde açıklamayı yaptı. Çevik kuvvet ekipleri de açıklama sırasında adliye önünde bekledi. "SORUMLULAR ADALET ÖNÜNE ÇIKARILSIN"
Bir konuşma yapan Özgürlükçü Hukukçular Derneği Başkanı Fırat Epözdemir, Uludere'de 34 insanın katlediğildiğini ve üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen katliamın sorumlularının açığa çıkarılmadığını söyleyerek, "Bunu kınıyoruz. Özgürlükçü Hukukçular Derneği olarak talebimiz, sorumluların tespit edilip adalet önüne çıkarılmasıdır. Bu ortaya çıkana kadar mücadelemezi sürdüreceğiz" dedi. Avukatlar adına yapılan basın açıklamasında ise, 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından Uludere halkının ve onlara destek verenlerin bir kısmının çeşitli suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığı savunularak, şöyle denildi: "Özellikle paralel devlet tartışmalarının had safhada yaşandığı bu günlerde, Roboski katliamı ile Roboski soruşturmasında paralel devletin de, devletin kendisinin de etkisinin ve katkısının olduğu tartışmaya mahal vermeyecek derecede açıktır. Roboski'nin katili askeri ile, cemaati ile, siyasi iktidarı ile bu günlerde ortaya çıkan kirli savaş koalisyonunun ta kendisidir. Bizler katliamcı zihniyetin açığa çıkarılmasını ve bunlardan yargı önünde hesap sorulmasını istiyoruz"