Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde "17 Aralık" operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Adliyenin eylem ve basın açıklamalarına izin verilmeyen C kapısı önünde toplanan avukatlar adına konuşan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, yolsuzluğun, hırsızlığın ve benzeri diğer ahlaksızlıkların hiçbirini kabul etmediklerini belirtti. Olayın hukuki boyutuyla ilgilendiklerini ifade eden Tatlı, “Varılmak istenen noktanın hiç kimsenin olası fiiline kılıf aramak olmadığını ancak soruşturmanın da siyasi linçe dönüştürülmesi durumunun yolsuzluk iddiasına eşit olduğunun bilinmesi gerekmektedir" dedi.
HSYK'YA İHBARDA BULUNUYORUZ
Kişiler üzerinden camialara, gruplara, iktidar ya da muhalefete ameliyat yapılmasına göz yummayacaklarını belirten Avukat Tatlı, savcılığın, 3 ayrı dosyanın da birleştirilmiş gibi göstererek kendi yetkisindeymiş gibi gösterdiğini ileri sürdü. Tatlı, “Bu nedenle savcılığın usulsüz ve yetkisiz olduğunu düşündüğümüz bu işlemini incelemesi için HSYK'ya ihbarda bulunuyoruz" diye konuştu.
KİRLİ YAPILARA KARŞI HUKUKA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Avukat Tatlı, iddia edilen yolsuzluk varsa suçluların en kısa zamanda adil yargılanma yapılarak cezalandırılmaları gerektiğini ifade ederek, "Derin yapılar kurarak hukuk eliyle hkuku katledenlerin tek tek tespit edildip huku önünde cezalandırılmalarını talep eder. kirli yapılara, suça ve suçlulara karşı hukuka sahip çıkacağımızı kamuyonua saygıyla duyururuz" diye konuştu.