KAYSERİ, () - AVRUPA Biyoteknoloji Derneği (EBTNA, European Biotechnology Thematic Network Association) başkanlığına Erciyes Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar seçildi.
Avrupa Biyoteknoloji Kongresi bu yıl İtalya’nın Lecce kentinde gerçekleştirildi. Kongreye 45 farklı ülkeden 500’e yakın bilim insanı katıldı. Bu toplantıda dernek yönetim kurulu İtalya, Fransa, Slovakya, İspanya, İngiltere ve Türkiye’deki üyelerden seçildi. Yine aynı toplantıda Erciyes Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar 2'nci kez yönetim kurulu ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanlığı’na seçildi.
Geçen yıl Bratislava’da gerçekleştirilen kongrede O.R.F. Genetics firmasına verilen 'En İyi Biyoteknoloji Ürünü' ödülü bu sene de sahibini buldu. İspanya merkezli biyoteknoloji firması BIOPOLIS, çölyak hastaları için geliştirdiği ürün ile ödüle layık görüldü. Ayrıca kongre boyunca sunulan 300’e yakın poster sunumu ve 80’e yakın sözlü sunum arasından seçilenlere 1'ncilik 2'ncilik ve 3'üncülük ödülleri verildi.
EBTNA
Avrupa Biyoteknoloji Derneği (EBTNA) 18 yıllık geçmişiyle önder bir kuruluş. Dernek faaliyetlerini Avrupa’dan, Pasifik Asya’dan, Latin-Amerika’dan olmak üzere 40 ülkenin koordinatörlük sistemiyle yürütmekte. Derneğin amacı biyoteknoloji alanında hem bilimsel ve akademik çalışmaları hem de sanayiyi bir araya getirerek birlikte projeler hazırlamak; lisans ve yüksek lisans programları ile biyoteknoloji alanında uzman kişiler yetiştirerek bu alana katkı sağlamak için çaba göstermekte. Her yıl kongre, sempozyum, toplantı gibi aktiviteler düzenleyerek, alanında uzman kişiler ile birlikte sanayiyi bir araya getirerek faaliyetlerini yürütmekte.

OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)